Cum decurge procesul de angajare la Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google este considerată una dintre cele mai bune companii pentru care poţi lucra şi există, cu siguranţă, o mulţime de avantaje.

Câteva dintre cele la care vă puteţi aştepta în cazul în care veţi fi angajat la Google sunt mesele gratuite la cantină, accesul gratuit la sala de gimnastică şi la piscină, zone de jocuri video şi multe altele. De asemenea, angajaţilor li se permite să aducă animale de companie la serviciu.

Google primeşte peste un milion de CV-uri pe an, iar dintre aceşti candidaţi sunt angajaţi între 4.000 şi 6.000 de persoane, potrivit Business Insider.

Cum decurge procesul de angajare la Google

1. Recrutorul analizează fiecare CV, fiind atent la experienţă, educaţie şi la cerinţele tehnice, pentru a se asigura că potenţialul candidat corespunde nevoilor companiei.

2. Un recrutor îl contactează pe candidat şi îi va spune la ce să se aştepte.

3. Primul interviu va fi cu 4-5 oameni şi durează în jur de 45 de minute cu fiecare. Dacă locul de muncă este unul tehnic, atunci candidatul va fi supus unor probleme tehnice pe care trebuie să le rezolve în timp real.

4. Fiecare intervievator îşi trece evaluările despre candidat într-un formular standard şi îi oferă o notă. Apoi urmează o activitate de cercetare, în care sunt verificate informaţiile trecute în CV: educaţie, experienţă. De asemenea, angajaţilor Google le este trimis un e-mail şi le este cerută părerea cu privire la candidat.

5. Un comitet format din seniori manageri, directori şi angajaţi cu experienţă din domeniul pentru care a aplicat candidatul analizează toate datele colectate (părerea angajaţilor şi a intervievatorilor, CV-ul, experienţa).

6. Urmează apoi analiza făcută de directorii executivi, care iau în calcul toate candidaturile pentru locul de muncă respectiv.

7. Un alt comitet stabileşte o ofertă salarială pentru locul de muncă respectiv.

8. Recrutorul îl anunţă pe candidat care este oferta companiei şi îi va pune la dispoziţie toate detaliile.

Exemple de întrebări ciudate puse candidaţilor la interviurile de angajare Google:

- Câte mingi de golf încap într-un autobuz şcolar?

- Cât te-ar costa pentru a spăla toate geamurile din Seattle?

- De ce capacele de canalizare sunt rotunde?

- Desenează un plan de evacuare pentru San Francisco

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite