Topul judeţelor după restanţele la credite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii se află în topul celor mai mari restanţieri la creditele bancare, după cum arată un raport al BNR.

La finalul lunii august, populaţia şi firmele din Capitală aveau restanţe de 7,33 miliarde de lei, sumă în care au fost incluse atât restanţele la creditele în lei, cât şi cele la creditele în valută, toate sumele fiind echivalate în moneda noastră naţională.

La nivel naţional, restanţele la împrumuturile în lei totalizau 9,16 miliarde lei în luna august, iar soldul restanţelor la creditele în valută echivala cu 11,02 miliarde lei.

Top 5 judeţe cu cele mai mari restanţe la credite:



Companiile şi locuitorii din Bucureşti au cele mai mari restanţe, de peste 7 miliarde de lei. Cele mai reduse restanţe sunt în Teleorman: 67,7 milioane de lei. Restanţe sub 100 de milioane de lei mai sunt în Covasna (76,9 milioane de lei), Tulcea (88,1 milioane de lei) şi Giurgiu (88,3 milioane de lei), potrivit Econtext.

Pe ansamblu, judeţele mai bogate au şi cele mai mari datorii, iar comparativ cu judeţele în care există cele mai mici restanţe, diferenţele sunt uriaşe. De exemplu, restanţele Capitalei sunt de aproape 109 ori mai mari decât cele ale judeţului Teleorman (care se plasează pe ultimul loc).

11 din judeţele ţării au restanţe mai mari la creditele în valută decât la cele în lei. Acestea sunt: Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov, Galaţi, Bihor, Alba, Arad, Sibiu, Mureş şi Satu Mare. Practic, preponderent judeţe din Transilvania.

Sunt considerate restanţe creditele care înregistrează întârzieri la plată de cel puţin o zi.

image

To 5 judeţe cu cele mai mici restanţe la credite:

Top

Consultaţi pe Econtext topul complet

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite