Băsescu: România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni din zona euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la plecarea spre Bruxelles, unde participă duminică la Consiliul European de toamnă, că România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni din zona euro, referindu-se la situaţia Greciei.

"La Consiliu, care se va desfăşura duminică, tematica e preponderent economică, dar nu numai. Va fi prioritatea zero un răspuns hotărât la criza din Grecia. Sigur, acest lucru cu condiţia restabilirii cursului programului pe care guvernul trebuie să-l urmeze pentru reducerea cheltuielilor guvernamentale în vederea acordării celei de-a şasea tranşe de împrumut. Pe agendă se mai află stabilirea unei soluţii durabile pentru Grecia", a declarat Traian Băsescu.

El a făcut şi un comentariu în acest sens, susţinând că luarea unei decizii referitoare la Grecia este pentru România de importanţă majoră, notează Mediafax.

"Datorită situaţiei din Grecia, toată regiunea este contaminată de neîncredere. Aici nu e doar responsabilitatea Greciei. Liderii din zona euro care întârzie la nesfârşit o decizie pentru Grecia fac foarte mult rău nu numai Greciei. Băncile greceşti au o expunere majoră pe piaţa românească şi sigur că şi CDS-ul României creşte ca urmare a indeciziilor, întârzierilor legate de Grecia. Poziţia noastră va fi foarte fermă - România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni din zona euro", a adăugat şeful statului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite