Vremea rea a scăzut drastic încasările transportatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea încasărilor obţinute de transportatori a scăzut cu circa 30% în luna ianuarie, un procent similar al pierderilor înregistrându-se şi în prima săptămână din luna februarie, a declarat marţi, pentru Agerpres, Radu Dinescu, secretarul general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

În afară de încasărilor reduse, transportatorii au consumat şi foarte mult combustibil din cauza perioadelor îndelungate de staţionare, după cum a spus Dinescu.

"Încasările s-au diminuat din cauza reducerii numărului de kilometri efectuaţi de transportatori, cu un procent de aproximativ 30% în luna ianuarie, şi cu 25% în prima săptămână din luna curentă. În acelaşi timp, există şi un consum de carburanţi aferent timpilor de staţionare din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Nu am înregistrat însă penalităţi de la clienţii noştri, deoarece la nivelul ţării există un cod portocaliu, iar ei se află în aceeaşi situaţie, multe firme neavând posibilitatea de a-şi transporta salariaţii la locul de muncă", a spus Radu Dinescu.

Acesta a subliniat, totodată, că în cazul ultimului val de ninsori a existat un dialog mai bun cu conducerea Ministerului Transporturilor, transportatorii având un reprezentant în cadrul Comandamentului de iarnă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite