Şi vedetele luptă cu cancerul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diagnosticarea târzie sau greşită a acestei grave maladii este o problemă pentru celebrităţi, dar acestea nu renunţă la speranţă Cea mai recentă victimă de la Hollywood a perfidei

Diagnosticarea târzie sau greşită a acestei grave maladii este o problemă pentru celebrităţi, dar acestea nu renunţă la speranţă

Cea mai recentă victimă de la Hollywood a perfidei boli este actorul-legendă Paul Newman, care a aflat de curând că are cancer la plămâni.

Marele actor, cunoscut din filme precum "Butch Cassidy şi Sundance Kid" sau "Culoarea banilor", are acum 83 de ani şi a fost diagnosticat în luna ianuarie, la Centrul Oncologic Sloan-Kettering din New York. Veştile despre boala sa au apărut abia săptămâna aceasta şi nici Newman, nici familia lui nu le-au confirmat.

Actorul a lăsat-o mai moale cu ţigările şi se luptă cu teribila boală. Partenerul de afaceri şi prietenul apropiat al lui Newman, A.E.Hotchner, a declarat că marele actor nu renunţă. "Face tot ce trebuie. Paul este un luptător şi pare a avea o perioadă bună acum", a declarat Hotchner.

Patrick Swayze, pe moarte?

Un alt actor îndrăgit este Patrick Swayze, protagonistul din "Dirty Dancing" şi "Ghost", care a aflat că suferă de cancer pancreatic în luna ianuarie a acestui an.

Deşi "National Equirer", un cunoscut tabloid american, anunţa că Swayze se află în stadiul terminal al bolii şi că ar mai avea doar cinci săptămâni de trăit, reprezentantul oficial al actorului a negat aceste zvonuri, spunând că momentan starea sa este bună.

Vedeta din "Dirty Dancing" a pierdut 10 kilograme în greutate şi a fost supusă unei diete pe bază de lichide.
Actorul în vârstă de 55 de ani a făcut chimioterapie, dar cancerul a fost mai puternic decât tratamentul. Unica soluţie se referă la medicamentele aflate în stadiu de teste clinice.

Doctorul lui Swayze a anunţat într-o declaraţie oficială că actorul ar răspunde bine la tratament şi s-a arătat optimist în legătură cu starea pacientului său.

Între timp, actorul merge mai departe cu cariera sa, fiind implicat în mai multe proiecte, precum serialul tv "The Beast" şi filmul "Powder Blue", în care împarte genericul cu Jessica Biel, Forest Whitaker şi Ray Liotta.

Dr. Sloan a avut cancer la buze

Eric Dane, actorul care îl joacă pe afemeiatul doctor Mark Sloan în serialul "Anatomia lui Grey", a trecut şi el printr-o mare sperietură anul acesta. Eric a crezut că are buze foarte uscate, dar de fapt suferea de cancer de piele. Dermatologul său l-a lămurit că avea ţesut malign din cauza expunerii intense la soare.

Dane a trecut printr-o procedură care i-a îngheţat ţesutul canceros cu ajutorul azotului lichid, tratament la care a avut o reacţie adversă foarte puternică şi nu a mai putut mânca bine pentru o perioadă. Actorul a recunoscut că nu prea a avut grijă de pielea sa în timp ce se expunea la soare.

Tricoul galben după lecuire

Ciclistul american Lance Armstrong (foto stânga) a aflat în octombrie 1996 că suferă de cancer testicular şi a doua zi a fost operat, iar testiculul bolnav i-a fost extirpat şi avea 65-80% şanse de a-şi reveni complet. Şi a reuşit, prin patru serii de chimioterapie.

După vindecare, el a pus bazele unei fundaţii care luptă împotriva cancerului testicular. Şi, în acelaşi timp, a devenit singurul care a câştigat prestigioasa competiţie "Turul Franţei" de şapte ori consecutiv.

Campanie anticancer

Vedeta serialului "Dădaca", Fran Drescher, îşi foloseşte vocea nazală inconfundabilă pentru a atrage atenţia lumii în legătură cu cancerul.

Actriţa însăşi a câştigat lupta cu această boală în urmă cu opt ani, când a scăpat definitiv de cancer de col uterin.

Drescher ajută la promovarea mişcării online CancerSchmancer.org, spunând: "Cancerul vine în şoaptă şi este nevoie de o voce puternică pentru a transmite mesajul că boala poate fi învinsă dacă este depistată la timp".
Actriţa pune accentul pe diagnosticarea bolii, pentru că majoritatea formelor de cancer pot fi tratate dacă sunt descoperite în fază incipientă.

Dana Deac, două operaţii

Realizatoarea tv a aflat că are cancer la sân în octombrie anul trecut, după ce un medic îi analizase mamografia cu patru luni înainte şi a declarat-o perfect sănătoasă. Boala nu i-a fost anunţată de niciun simptom, iar prima mamografie o făcuse preventiv, fără a bănui că este de fapt bolnavă. Directoarea TVR 1 a fost şocată să afle ulterior şi pe aceeaşi mamografie că de fapt avea cancer la sân.

Deac s-a hotărât să lupte şi a fost operată după mai puţin de o lună. Tratamentul ei ulterior a constat într-o serie de citostatice, practic otrăvuri "turnate" în sânge, pe parcursul a 4-5 ore, serie urmată de terapie prin iradiere, 25 de şedinţe pe parcursul unei luni şi jumătate.

Cea de-a doua operaţie a avut loc pe la mijlocul lui mai, la Viena. Medicii austrieci i-au spus să aibă mai multă grijă de ea şi directorul TVR se va întoarce la Viena în august, pentru un control. Dana Deac a dezvăluit prin ce a trecut la sfârşitul lunii martie, într-un interviu pentru "Q Magazine".

Kylie s-a vindecat

Într-o situaţie foarte asemănătoare cu a Danei Deac s-a aflat şi cântăreaţa australiană Kylie Minogue, care a fost diagnosticată tot cu cancer la sân, în 2005. Abia după ce au trecut trei ani, în aprilie anul acesta, vedeta pop s-a destăinuit prezentatoarei tv Ellen DeGeneres, în cadrul emisiunii acesteia.

În acel an, Minogue a continuat cu turneul internaţional "Showgirl", pentru că un medic îi spusese că este sănătoasă tun. După ce în mai 2005, starul a fost diagnosticat cu cancer, şi-a anulat concertele care i-au mai rămas din turneul "Showgirl", pentru a începe şedinţe de radioterapie la Paris, urmate de altele de chimioterapie.

După ce s-a însănătoşit, furia pe care a simţit-o după ce a aflat de diagnosticul greşit a ajutat-o să continue cu înregistrările la un nou album şi să-şi reia turneul întrerupt. Ea le-a sfătuit pe femeile din lumea întreagă să aibă încredere în intuiţia lor şi, dacă simt că ceva nu este în ordine, să ceară o a doua opinie medicală.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite