Care sunt universităţile de top din Statele Unite?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O diplomă universitară te poate costa enorm de mult. Pentru a petrece patru ani într-un colegiu de elită, aşa cum ar fi exemplul Stanford sau University of Chicago ai putea plăti chiar mai mult de un sfert de milion de dolari.

Chiar şi pentru o diplomă în cadrul unui colegiu mai puţin costisitor tot ar trebui să scoţi din buzunar 100.000 de dolari. Iar în acest caz, întrebarea evidentă este următoarea: merită să plăteşti atât de mult?

Editorii Forbes au realizat împreună cu CCAP (Center for College Affordability &Productivity) un clasament al celor mai bune centre universitare din State. Topul are în vedere o serie de calificative pe care studenţii le consideră ca fiind importante în alegerea unităţii în care se vor perfecţiona. Printre acestea se numără calitatea actului educaţional, perspectivele de carieră sau rata de promovare.

Astfel, pentru prima dată din 2008, Princeton se află pe primul loc în clasamentul celor mai bune universităţi, depăşind Williams College, care trece pe locul secund după doi ani consecutivi de stat în fruntea topului.

Aflaţi mai multe informaţii şi vedeţi o galerie foto cu primele zece universităţi din SUA pe forbes.ro!

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite