Vremea frumoasă i-a făcut pe turişti să ia cu asalt Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.000 de turişti se află, sâmbătă, pe pârtiile din staţiunile montane de pe Valea Prahovei, unde stratul de zăpadă ajunge până la un metru, iar termometrele arată temperaturi care depăşesc, în unele zone, zece grade Celsius, potrivit Mediafax.

Cei mai mulţi turişti au ales pentru acest weekend staţiunea prahoveană Sinaia.

Astfel, pe pârtiile de mare altitudine din Valea Dorului, situate la 2.000 de metri în Masivul Bucegi, se află aproximativ 2.000 de turişti.

Toate instalaţiile de transport pe cablu funcţionează, iar stratul de zăpadă depăşeşte, în unele zone, un metru grosime, a declarat Alin Filip, director al domeniului schiabil Sinaia.

În staţiunea prahoveană Azuga, termometrele arată temperaturi de peste zece grade Celsius, însă chiar şi aşa se poate schia pe pârtiile Sorica şi Cazacu, unde, sâmbătă, se află aproape 1.000 de turişti.

Alte câteva sute de turişti au ales pentru acest weekend pârtia Kalinderu şi parcul de distracţii din staţiunea Buşteni.

Sezonul de iarnă 2011- 2012 este prelungit în condiţiile în care în acest sezon s-a putut schia în condiţii foarte bune şi pe zăpadă naturală abia în luna ianuarie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite