Cei mai mulţi turişti străini aşteptaţi în Bulgara de Paşte sunt românii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii ani mulţi români au ajuns vara sau de Paşte în Bulgaria, de aceea vecinii noştrii se aşteaptă ca şi în acest an de Sărbătorile Pascale să se întâmple acelaşi lucru.

Bulgarii se aşteaptă ca de Paşte cei mai mulţi turişti străini care ajung în staţiunile lor să fie români, sârbi şi macedoneni. Dar 60% dintre turiştii străini vor fi români, potrivit statisticilor realizate de hotelieri, transmite Novinite.

Uniunea hotelierilor din staţiunea Sunny Beach de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre a anunţat că primii turişti străini sunt aşteptaţi să ajungă la sfârşitul acestei săptămâni. Rezervările în această staţiune sunt făcute pentru sejururi cuprinse între trei şi şase zile.

Hotelierii din staţiunea Nisipurile de Aur au anunţat o creştere a vânzărilor în rândul bulgarilor în ultimele câteva zile, adăugând că trendul ascendent se datorează preţului mai mic şi condiţiilor mai bune din staţiunile locale comparativ cu cele din România.

Sunt aşteptaţi şi turişti greci în perioada sărbătorilor de primăvară, dar ei vor vizita în special staţiunile de spa ca Velingrad şi Sandanski.

Turişti străini se pregătesc să viziteze şi Veliko Tărnovo şi Gabrovo, din partea central-nordică a ţării, cel mai mare grup fiind reprezentat tot de români.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite