A treia zi de scăderi pentru acţiunile SIF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un început pe creştere, şedinţa de tranzacţionare de ieri s-a încheiat cu scăderi pe toate palierele Bursei. Acţiunile Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF) au pierdut, în

După un început pe creştere, şedinţa de tranzacţionare de ieri s-a încheiat cu scăderi pe toate palierele Bursei. Acţiunile Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF) au pierdut, în medie, aproape două puncte procentuale. De această dată, nici indicii BET şi BET-Compozit nu au mai rezistat pe creştere, depreciindu-se cu 0,68%, respectiv cu 0,40%.
"Această corecţie a cotaţiilor era aşteptată şi firească în condiţiile unei creşteri de câteva zile. Corecţia s-a resimţit în special pe titlurile SIF, dar de această dată au fost afectate şi cotaţiile Transelectrica (TEL) sau Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC)", explică Marcel Murgoci, director de tranzacţionare la Estinvest Focşani.
În sectorul SIF, cea mai mare scădere, cu 3,45%, a fost înregistrată de acţiunile SIF 4 Muntenia. Acestea au coborât, ieri, până la cursul de 1,6800 lei/acţiune. SIF Muntenia şi-a vândut, marţi, participaţia deţinută la Complexul turistic Hanul Piraţilor, din Năvodari, printr-o tranzacţie în valoare de 14 milioane de lei (4 milioane de euro). Potrivit unui comunicat remis BVB, preţul de vânzare a fost de 3,551 lei/acţiune, iar tranzacţia a vizat un pachet de 3,96 milioane de acţiuni. SIF-urile s-au menţinut însă în topul lichidităţii, cu rulaje cuprinse între 1,9 şi 7,6 milioane de lei.
Banca Transilvania rămâne pe verde
În sectorul bancar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au rezistat pe creştere, pe fondul unei nu prea mari lichidităţi. "Piaţa a înregistrat deja scăderi pe acest simbol, astfel că putem spune că aprecierea de astăzi (n.red. - ieri) menţine constanta cotaţiei", spune Marcel Murgoci. Astfel, ultimul preţ de tranzacţionare pentru titlurile TLV a fost, ieri, de 1,1200 lei/acţiune, în urcare cu aproape un punct procentual faţă de sesiunea precedentă. Atât titlurile BRD Groupe Societe Generale (BRD), cât şi cele ale Băncii Comerciale Carpatica Sibiu (BCC) s-au menţinut la cursul de închidere al şedinţei de marţi, de 18,6000 lei/acţiune, respectiv de 0,5500 lei/acţiune.
Corecţiile au afectat şi cotaţiile din sectorul petrolier. Astfel, titlurile SNP Petrom (SNP) au scăzut cu 1,68%, până la 0,5850 lei/acţiune, iar titlurile RRC s-au depreciat cu 2,91%, încheind la preţul de 0,0935 lei/acţiune. şi titlurile Transelectrica au trecut pe minus, pierzând, până la sfârşitul şedinţei de ieri, peste două puncte procentuale.
În sectorul farmaceutic, ultimul preţ de tranzacţionare pentru acţiunile Antibiotice Iaşi (ATB) a fost de 1,4400 lei/titlu (-0,69%), în vreme ce acţiunile Biofarm (BIO) au rezistat la cursul zilei precedente (0,5850 lei/acţiune), iar cele ale Sicomed (SCD) au crescut cu 0,63%, ajungând la 1,6000 lei/acţiune. "Nu există, deocamdată, temeri că piaţa s-ar putea duce mai jos. Vor urma corecţii uşoare, însă ne aşteptăm şi la creşteri până la sfârşitul acestei săptămâni", apreciază directorul Estinvest Focşani.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite