Cum ar trebui să tranzacționăm francul după demisia şefului Băncii Elveţiei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francul elvețian a crescut după ce președintele Băncii Naționale a Elveției a demisionat, fapt care poate crea o oportunitate pentru vânzare, conform Ameliei Bourdeau, director al departamentului de tranzacții valutare la Westpac Institutional Bank.

Banca Națională a Elveției a reușit să țină sub control evoluția pe piața valutară a francului elvețian, dar demisia președintelui acestei bănci, anunțată luni, a creat suficientă incertitudine pe piață pentru ca investitorii să intre din nou long (să cumpere!) această valută, considerată de refugiu, arată CNBC.


Oportunitate de vânzare

Saltul de curs rezultat este o oportunitate excelentă de vânzare, conform Ameliei Bourdeau: „Francul elvețian, monedă considerată drept sigură, se apreciază de fiecare dată când apar incertitudini pe piața valutară”, a declarat Bourdeau pentru CNBC. „Acum este momentul să profităm de pe urma acestei evoluții”.


Bourdeau dorește să vândă franci elvețieni contra dolarului neo-zeelandez, monedă a unui stat a cărui economie se bazează pe exploatarea resurselor naturale, deoarece informațiile cu privire la redresarea economiei americane ar trebui să crească apetitul pentru risc, iar șansa ca Rezerva Federală (banca centrală a Statelor Unite) să mențină dobânda-cheie la același nivel pentru mai mult timp decât este așteptat ar trebui, la rândul său, să ajute. Reducerea tensiunilor din piaţă şi menţinerea dobânzilor FED la minimele actuale, ar reduce cererea de active sigure, cum este şi francul, şi ar stimula activitatea economică, fapt care va stimula cererea de materii prime şi ar conduce astfel la aprecierea monedelor respectivelor state.


Directorul departamentului de tranzacții valutare la Westpac Institutional Bank țintește un curs de 0,7750 dolari neozeelandezi pentru un franc, cu un stop-loss (ordin care se declaşează automat la momentul atingerii unui anumit prag, pentru evitarea înregistrării unor pierderi masive) la un curs de 0,7350. În prezent, raportul dintre cele două monede este de 0,7575 dolari neozeelandezi pentru un franc elveţian.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite