În numai trei zile de tranzacţionare, acţiunile BRD au crescut cu aproape 12%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima şedinţă a săptămânii, totalul tranzacţiilor a revenit la valorile de anul trecut

După creşterea spectaculoasă înregistrată în prima sesiune bursieră a anului şi corecţiile resimţite joi, cotaţiile titlurilor listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au închis săptămâna pe "verde".
Acţiunile celor mai lichide companii s-au apreciat cu 2,42%, iar indicele BET - Compozit, cu 2,15% faţă de sesiunea precedentă. Entuziasmul cumpărătorilor pare să se mai fi temperat, atât valoarea tranzacţiilor (44,48 milioane de lei), cât şi volumul obţinut (45,11 milioane de acţiuni rulate) apropriindu-se de cele ale unei şedinţe normale din anul care tocmai s-a încheiat. În intervalul analizat, una dintre vedetele ringului bursier a fost BRD Groupe Societe Generale (BRD), raportând, în decurs de numai trei zile, o ascensiune de aproape 12%. Şedinţa de vineri a adus pentru titlurile BRD o creştere de 3,5%, ultimul preţ de tranzacţionare fiind de 20,7000 lei/acţiune, după ce, pe parcursul sesiunii, acţiunile BRD au atins un maxim de 20,8000 lei. Analiştii consideră această evoluţie firească, subliniind că BRD este, în momentul de faţă, unul dintre cei mai interesanţi emitenţi la cota bursei, atât datorită siguranţei conferite de renumele din sistemul bancar, dar şi indicatorilor de tranzacţionare atractivi prin raportare la cei ai băncilor listate. Şi acţiunile Băncii Transilvania (TLV) s-au apreciat, vineri, cu un punct procentual faţă de şedinţa anterioară, încheind la cursul de 1,0500 lei/titlu, în timp ce acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) au ajuns la pragul de 0,6000 lei/titlu.
SIF-urile au făcut peste jumătate din piaţă
Schimburile cu titlurile celor cinci Societăţi de Investiţii Financiare (SIF) au cumulat, vineri, 23,74 milioane de lei, reprezentând 53% din rulajul total. SIF Moldova (SIF 2) s-a impus cu tranzacţii în valoare de 7,67 milioane lei, locul secund fiind ocupat de SIF Oltenia (SIF 5), cu 6,62 milioane lei.
În sectorul petrolier, acţiunile Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC) au traversat o nouă şedinţă de aprecieri, ultimul preţ de tranzacţionare fiind de 0,0974 lei/titlu (+3,40%). Cele trei şedinţe de tranzacţionare din acest an au adus şi pentru acţiunile RRC o creştere consistentă, de 11,31%. Şi acţiunile SNP au urcat cu peste 7% în perioada menţionată, ultimul preţ de tranzacţionare al săptămânii fiind de 0,6050 lei/titlu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite