Tinerii educaţi şi cu bani fac tranzacţii bancare pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din cinci români (21%) din mediul urban realizează cel puţin o dată pe lună tranzacţii bancare prin Internet. Procentul este mai ridicat în rândul tinerilor, peste 28% pentru cei cu vârsta între 19 şi 34 de ani.

"Cei mai mari utilizatori de banking online sunt în mod cert persoanele cu nivel ridicat al educaţiei şi venitului, în rândul cărora incidenţa de utilizare ajunge la peste 37%. Metoda este aleasă atât de bărbaţi, cât şi de femei, totuşi cu un succes puţin mai mare în rândul bărbaţilor", potrivit datelor dintr-un studiu realizat de compania de cercetare 360insights.

Potrivit studiului, online banking-ul a atras utilizatori în primul rând datorită posibilităţii de a plăti pe Internet facturile la utilităţi.

72% dintre cei ce folosesc online banking şi-au achitat facturile prin intermediul Internetului, economisind timp şi efort. Şi transferul de bani dintr-un cont în altul este o activitate populară în banking-ul online, însă mai puţin utilizată, circa 38%.

Din cei 21% de utilizatori ai online banking-ului, toţi declară că îl vor folosi şi în continuare şi nu vor renunţa la acest serviciu. În plus, alţi 6% se declară hotărâti să îl folosească în viitor, potrivit studiului.

Studiul este reprezentativ la nivel urban, a fost realizat în luna august, pe un eşantion de 800 de persoane, femei şi bărbaţi, între 16 şi 64 de ani.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite