Am testat cel mai puternic Ferrari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 600 de cai-putere şi o pistă de încercare sunt ingredientele unei curse pline de adrenalină Ferrari 599 GTB Fiorano, un bolid ce ascunde sub capotă un motor V12, este capabil să

Peste 600 de cai-putere şi o pistă de încercare sunt ingredientele unei curse pline de adrenalină

Ferrari 599 GTB Fiorano, un bolid ce ascunde sub capotă un motor V12, este capabil să atingă 100 km/h în numai 3,7 secunde.

Circuitul de la Fiorano, Italia, se întinde pe o suprafaţa de 279.000 mp. Pista are o lungime de 2.976 de metri, din care 1.637 metri de curbe şi 1.339 metri de linie dreaptă.

Pilot la Ferrari de 27 de ani

O tură completă de pistă cu Ferrari 599, cu un pilot profesionist la volan, se face în numai trei, patru minute.

Am fost copilotul lui Roberto Ricchi, care lucrează pentru Ferrari de 27 de ani, pentru două ture de circuit. Pentru a putea conduce bolidul de peste 220.000 de mii de euro, trebuie să faci înainte mai multe teste medicale, să cunoşti maşina şi detaliile tehnice.

"Ferrari 599 este cel mai puternic bolid făcut de Scuderie, el poate atinge viteza maxima de 360 de km/h", a spus David Kluzen, director de comunicare la fabrica Ferrari din Maranello.

De la 0 la 200 km/h în 11 secunde

După legarea centurii de siguranţă, în câteva sute de metri de linie dreaptă, maşina deja rula cu peste 200 de km/h. Forţa exercitată: între 2,5 şi 3 G. Bordul din piele lucrat manual şi ceasurile consolei elegante, dar sport, parcă dau impresia unei maşini luate din filmele SF.

"Are câteva butoane în plus pentru un coupe sport însă 599 GTB este excelentă din punctul de vedere al siguranţei şi manevrabilităţii", a spus Ricchi.

Consumul de carburant al unui 599 este de 20l/ suta de km, iar la viteze mai mari, de peste 240 km/h, consumă 60 de litri la sută.

Ferrari California

Una din surprizele celebrului fabricant de al Maranello, Italia, este Ferrari California. Noul bolid urmează să fie prezentat, în septembrie, la Salonul Auto de la Paris. Noul model California al Scuderiei va fi primul din familia Căluţului Cabrat cu acoperiş hard-top detaşabil.

Autoturismul face parte din familia motoarelor V8, are o capacitate cilindrică de 4.300 cmc şi 460 de cai putere. California poate atinge viteza de 100 de km/h în numai patru secunde. Preţul bolidului este încă necunoscut. Maşina are patru locuri, pentru prima oară în istoria Ferrari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite