Război total pe piaţa taximetriei - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prea economică scrie despre Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind Taximetria, toxiinfecţia de la raft şi Billa deschide încă 20 de magazine. Printre alte subiecte, pensionarii au trecut la proteste, iar conducerea Bursei speră să aducă tranzacţiile cu Fondul Proprietatea pe ATS.

Război total pe piaţa taximetriei

Taxiurile vor putea lucra doar pe aria localităţilor pentru care au obţinut autorizaţii, în caz contrar riscând a li se ridica plăcuţele de înmatriculare şi a primi amenzi usturătoare, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului. Cu alte cuvinte, taximetriştii cu autorizaţie eliberată de altă municipalitate decât cea pe a cărei rază se află nu vor mai avea voie să stea pe stradă pentru a lua clienţi, potrivit Money. Dacă totuşi vor fi prinşi de Poliţie şi reprezentanţii Primăriei că fac aşa ceva riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei şi ridicarea plăcuţelor de înmatriculare.

Toxiinfecţia de la raft

Cine n-are rude la ţară sau propria fermă, de unde ar putea să-şi procure alimente proaspete pentru Sărbătorile Pascale, ar trebui să ţină post şi în acest week-end, scrie Curierul Naţional. 14 lanţuri de hypermarketuri şi supermarketuri, cu o parte dintre filialele lor din ţară, au fost amendate de inspectorii de la Protecţia Consumatorului cu peste 800.000 lei pentru că vindeau alimente vechi, degradate sau produse pe care era specificat un tip de carne, deşi în conţinut se regăsea altul.

Billa accelereaza expansiunea: încă 20 de magazine

Billa, cel mai mare lanţ de supermarketuri de pe piaţă, cu 46 de unităţi operaţionale, are planificate 20 de noi deschideri pentru acest an şi nu exclude achiziţii de magazine. Anul trecut, retailerul a inaugurat 9 magazine. Compania va investi peste 20 mil. euro şi va crea aproximativ 1.000 de locuri de muncă în oraşe precum Carei sau Reşiţa prin finalizarea acestor proiecte, potrivit estimarilor ZF.

Conducerea Bursei speră să aducă tranzacţiile cu Fondul Proprietatea pe ATS

Conducerea Bursei de Valori Bucureşti plănuieşte să aducă tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare (ATS), pe care speră să îl lanseze în perioada următoare, imediat ce va avea acordul final al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Acţiunile Fondului Proprietatea ar urma să fie transferate în secţiunea "NewMarket" a ATS-ului, destinată atragerii către mediul bursier a unor companii care nu se tranzacţionează pe o altă piaţă, potrivit Bursa.

Pensionarii vor protesta până când „amendamentul Voiculescu“ va fi adoptat

Pensionarii au început la sfârşitul săptămânii trecute protestele pentru îngheţarea pensiilor, motivată de guvernanţi prin lipsa banilor la buget şi deficit. Introducerea sistemului de coplată, scăderea nivelului de trai ca efect al crizei şi micşorarea punctului de pensie sub 40% i-au scos pe aceştia în stradă, scrie Financiarul.



Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite