Taxa pe micro de 3% este desfiinţată - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre desfiinţarea taxei de 3% pe micro, acuzaţiile lansate de Raiffeisen Bank sau planurile AMD pentru următorii doi ani. Printre alte subiecte, Dacia rămâne cireaşa de pe tortul Renault, iar contracte pe indicele Dow Jones Industrial Average, în oferta Bursei de la Sibiu.

Taxa pe micro de 3% este desfiinţată. Microîntreprinderile sunt taxate din acest an ca orice firmă, trebuind să plătească impozit pe profit de 16% şi nu mai au posibilitatea să opteze între această alternativă de taxare şi impozitul pe venit de 3%, a declarat ieri Sebastian Vlădescu, ministrul de finanţe. În plus, toate companiile din România vor plăti impozitul pe profit anticipat, pe baza profitului obţinut în anul anterior, ca la bănci, scrie Ziarul Financiar.

Raiffeisen acuză Royal Bank of Scotland de înşelăciune. Raiffeisen Zentralbank a acuzat Royal Bank of Scotland de înşelăciune în ceea ce priveşte vânzarea unei participaţii într-un împrumut sindicalizat pentru Enron. Creditul depăşeşte 138 de milioane de lire sterline. Raiffeisen a contribuit cu 10 milioane lire sterline la acest credit, care a fost folosit la crearea unui vehicul de investiţii deţinut de RBS. Grupul austriac susţine că nu a fost informat de faptul că RBS a obţinut un angajament nescris din partea Enron. Prin acesta Enron promitea că va rambursa investiţia la o dobândă de peste 13% pe an, potrivit Money.

AMD: vrem să batem platforma Intel/Nvidia în doi ani. Gigantul american AMD, care a integrat şi pro­du­cătorul de tehnologie grafică ATI, şi-a relansat în forţă pre­zenţa pe piaţa locală, anunţând produse noi, DirectX11, cu preţuri mai avantajoase, pentru a cuceri cota de piaţă. „Focusul nostru este pe platformă - respectiv placa de bază cu procesor grafic şi procesor central -, iar planul este să depăşim competiţia Intel/Nvidia în următorii doi ani”, a declarat Bertrand Coquard, directorul de vânzări al ATI pe regiunea EMEA, citat de Financiarul.

Dacia rămâne cireaşa de pe tortul Renault. Pe ansamblu, în anul 2009, cu un salt de peste 20 la sută, brandul Dacia a fost cel mai productiv din grupul francez, care a avut o creştere de numai 3 la sută. Deci şi în 2009 cireaşa de pe tortul Renault a fost tot Dacia. Concret, constructorul de automobile Dacia, membru al grupului francez Renault, a vândut anul trecut 311.282 de maşini, în urcare cu 20,5% faţă de 2008, însă vânzările din România au coborât cu peste 50%, la 41.862 de autovehicule, compania reuşind totuşi să-şi majoreze uşor cota pe piaţa locală. În 2008, Dacia a vândut 258.372 de autovehicule, din care 84.708 în România, notează Curierul Naţional.

Contracte pe indicele DJ Industrial Average, în oferta Bursei de la Sibiu.
Bursa derivatelor din Sibiu (Sibex) a semnat cu cu CME Group şi Dow Jones Indexes contractul de sub-licenţiere a indicelui Dow Jones Industrial Average, conform căruia Bursa din Sibiu are dreptul să lanseze pentru tranzacţionare contracte futures având ca activ suport indicele Dow Jones Indus-trial Average - unul din cei mai monitorizaţi şi cunoscuţi indici bursieri pe plan mondial, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, anunţă Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite