Care sunt ţările cu cea mai scumpă benzină din lume. Pe ce loc se află România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii din Norvegia, Turcia şi Israel sunt nevoiţi să-şi alimenteze maşinile cu cei mai scumpi carburanţi din lume, potrivit unui studiu realizat de Bloomberg.

Costul mediu al carburanţilor a scăzut cu aproape 8 % în ultimele trei luni, la nivel mondial, dar au existat ţări în care cheltuielile pentru benzină au crescut semnificativ. În condiţiile în care în America preţurile au scăzut, în Brazilia şoferii au fost nevoiţi să scoată cu 15% mai mult din buzunar pentru a face un plin.

Bloomberg a realizat un clasament al ţărilor unde se găsesc cei mai scumpi carburanţi. Studiul a inclus 60 de ţări.

Norvegia are cei mai scumpi carburanţi. Preţul unui galon (circa patru litri) de benzină premium costă 10,12 dolari, cu 4,4% mai mult decât în trimestru anterior.

Pe locul doi în clasamentul ţărilor cu cea mai scumpă benzină s-a clasat Turcia, unde un şofer trebuie să plătească 9,41 de dolari pentru patru litri de carburanţi.

Israel se află pe locul trei în clasamentul Bloomberg, cu 9,28 de dolari pentru un galon de benzină premium.

Şi în Hong Kong benzina este scumpă. Aşadar, un galon de benzină poate fi achiziţionat cu 8,61 dolari. Olanda s-a clasat pe locul trei cu un preţ al benzinei de 8,26 de dolari, după o scădere de 12% faţă de trimestrul anterior.

România s-a clasat în topul Bloomberg pe locul 42. Aşadar, românii sunt nevoiţi să achite 5,71 de dolari pentru patru litri de benzină.

La polul opus, ţările unde se găseşte cea mai ieftină benzină sunt Venezuela, Arabia Saudită şi Kuweit. În Venezuela preţul unui galon de benzină costă 0,09 de dolari. În Arabia Saudită, şoferii achită 0,61 de dolari pentru patru litri de carburanţi, iar în cazul Kuweitului preţul benzinei este de 0,89 de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite