Ce surprize ne aduce noul Cod Fiscal? - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică scrie despre modificarea Codului Fiscal, afacerea Airbus şi ofertele la locuinţele de la marginea Capitalei. Printre alte subiecte, românii cumpără gaz ieftin, dar n-au putere financiară mare, iar bucureştenii cheltuie la mall un sfert din banii de consum.

Ce surprize ne aduce noul Cod Fiscal?

Dacă proiectul de modificare a Codului Fiscal reuşeşte să treacă de Parlament în forma actuală, românii vor plăti iar impozit pe câştigurile din dobânzile la depozite şi conturi curente, iar taxele pe proprietate vor creşte chiar şi cu 200%, pentru persoanele care deţin mai multe locuinţe, potrivit Curierul Naţional.

Afacerea pentru "Airbus" decolează, la Ghimbav, în octombrie

Afacerea "Airbus", una dintre cele mai importante investiţii de la noi din ţară, din ultimii ani, va demara în octombrie, când pe poar­ta fabricii urmează să iasă primele componente româneşti dedicate importantului constructor de avioane, potrivit Bursa.

Bucureştenii cheltuie la mall un sfert din banii de consum

Vânzările anuale înregistrate de centrele comerciale din Bucureşti suntestimate la aproximativ un miliard de euro, respectiv un sfert din piaţa bunurilor de larg consum la nivelul Capitalei, reiese din datele analizate de ZF, ţinând cont de informaţiile de la statistică.

Românii cumpără gaz ieftin, dar n-au putere financiară mare

Consumatorii casnici din România plătesc cel mai ieftin gaz din Uniunea Europeană, 7,45 euro/GJ, comparativ cu media comunitară de 14,6 euro/GJ, potrivit datelor furnizate de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii, citat de Financiarul. Preţul mic al gazului din România se explică prin faptul că ţara noastră încă dispune de resurse, care asigură minimum două treimi din consum.

Supraofertă de case pe câmpul de la marginea Capitalei

Dezvoltatorii care au pariat pe zonele de la marginea Bucureştiului, şi nu au reuşit să-şi vândă marfa înainte de venirea crizei, abia mai vând câte ceva, potrivit Money. Cei care vor să cumpere o locuinţă în cadrul proiectului Cartierul Latin, din Prelungirea Ghencea în această lună pot cumpăra apartamente cu o suprafaţă de 120 de mp, la un preţ de 65.000 de euro, faţă de preţul iniţial de 90.000 de euro.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite