Un succes de public "în serie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 10 septembrie, Brigada Diverse intră în acţiune. Cumpără în fiecare miercuri un DVD din colecţia BD, împreună cu ziarul "Adevărul"! Câte un film din colecţia îndrăgitelor

Din 10 septembrie, Brigada Diverse intră în acţiune. Cumpără în fiecare miercuri un DVD din colecţia BD, împreună cu ziarul "Adevărul"!

Câte un film din colecţia îndrăgitelor pelicule va fi distribuit la chioşcurile de ziare până la sfârşitul lunii septembrie. Primul titlu din colecţie este "BD intră în acţiune".

Comic de situaţie şi actori mari. Intrigă poliţistă din tradiţia seriei cu jandarmi, care-l avea în centru pe talentatul francez Louis de Funes.

Apărută în cinematografe în anul 1970, realizată din două părţi - "Hoţul de câini" şi "Profesorul de mimică" - pelicula "BD intră în acţiune" a avut un succes de public comparabil cu acela pe care-l înregistra nouă ani mai târziu comedia "Nea Mărin Miliardar".

În regia lui Mircea Drăgan, filmul îi are în distribuţie pe Iurie Darie - maiorul care împarte sarcinile de serviciu, Toma Caragiu - căpitanul Panait, Sebastian Papaiani - Căpşună şi un câine-lup, Costel.

De cealaltă parte a baricadei, se află inamicii Brigăzii de mărunţişuri, interpretaţi de actorii de comedie Dem Rădulescu, Jean Constantin (Pătrăulea) şi Puiu Călinescu, care va avea un rol-cheie în cea de-a doua parte a peliculei, "Profesorul de mimică".

Tot acum, Brigada Diverse mai câştigă un om, descurcăreţul Harpalete Haralambie, jucat de George Mihăiţă, care vrea cu tot preţul să lucreze în Miliţie, crezând despre sine că are abilităţi excepţionale pentru aşa ceva. El e angajat de căpitanul Panait pentru că a prins o vulpe care fura găini.

"De la căţel la broşă e un salt"

Brigada Diverse nu primeşte niciodată cazuri grele sau "cazuri", cum amuzant insinuează Toma Caragiu. Când maiorul îi cere să dezlege o enigmă care i se pare o joacă de copii, căpitanul Panait izbucneşte: "Tovarăşe maior, nu credeţi că e cazul să primim şi noi un caz?".

În "Profesorul de mimică" maiorul îi oferă cazul dispariţiei unei broşe: "Doamna Venera Manolache, de pe Strada Mimozelor 208, ne anunţă că a constatat dispariţia unei broşe. (...) Ai ceva împotrivă, tovărăşe?". "Nu, tovarăşe căpitan, mă simt onorat. De la căţel la broşă e un salt", replică Toma Caragiu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite