Baconschi, la discuţia pe Strategia Dunării: Vom avea o reţea de oraşe dunărene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Ministerul Afacerilor Externe a avut loc, azi-dimineaţă, prima reuniune a Consiliului Director al Forumului Român pentru Strategia Dunării, eveniment ce a fost prezidat de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

Baconschi: Pregătim o reuniune pentru a găsi surse de finanţare

Ministrul de externe, Teodor Baconschi, a anunţat în deschiderea conferinţei că grupul de iniţiativă pentru impelmentarea Strategiei Dunării a stabilit un calendar de evenimente pentru perioada imediat următoare şi o listă cu proiecte prioritare ce vor fi implementate în curând.

Printre acestea se numără crearea unei reţele de oraşe dunărene care vor colabora între ele în plan turistic, economic şi cultural, ca şi elaborarea unui atlas integrat pentru promovarea tuturor obiectivelor existente în ţările riverane.

Baconschi a mai anunţat că în zilele de 7 şi 8 noiembrie, la Bucureşti, se va întruni un consiliu format din miniştrii de externe din ţările riverane Dunării, ocazie cu care vor fi identificate şi sursele de finanţare pentru proiectele propuse.

Udrea: Vom avea noi porturi turistice

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a afimat, la rândul ei, că printre proiectele de dezvoltare cu care vom participa la strategia Dunării se numără construirea unor porturi turistice, deoarece "croazierele care se desfăşoară acum pe Dunăre opresc prea puţin în porturile din România, favorizând mai mult litoralul din acest punct de vedere".

image
image

****

La discuţii au participat şi munistrul Mediului, Laszlo Borbely şi ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor. Au mai fost convocaţi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, dar aceştia n-au participat

În cadrul reuniunii s-a discutat despre stadiul implementării strategiei UE privind regiunea Dunării, proiectele prioritare ale României şi modalităţile de finanţare, calendarul evenimentelor viitoare ce urmează a fi organizate.

Pentru Stategia Dunării există fonduri europene de până la 100 de miliarde de euro, iar României îi revine implementarea unor megaproiecte printre care se numără Canalul Dunăre-Bucureşti, promovarea culturii şi turismului în ţările riverane Dunării, dezvoltarea de căi navigabile interioare sau gestionarea riscurilor de mediu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite