ştiaţi că...

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Americii se trage, de fapt, din Banca Italiei?Cel care a fondat "Bank of America", Amadeo Giannini (1870-1949), s-a născut la San Francisco, într-o familie de imigranţi italieni. El a deschis

Banca Americii se trage, de fapt, din Banca Italiei?
Cel care a fondat "Bank of America", Amadeo Giannini (1870-1949), s-a născut la San Francisco, într-o familie de imigranţi italieni. El a deschis iniţial Banca Italiei, într-un fost birt din San Francisco, pe 17 octombrie 1904. Depunerile din acea zi au totalizat 8.780 de dolari. Una din primele crize prin care a fost nevoit să treacă - cutremurul din 1906 - l-a scos pe Giannini în stradă, unde şi-a făcut un ghişeu dintr-o scândură sprijinită pe două butoaie. Prin 1916, Giannini se extinsese deja, deschizând câteva sucursale.
Banca Italiei s-a transformat în Banca Americii în 1928, iar Giannini a rămas în funcţia de preşedinte până în 1945, când s-a retras din activitate. Până să-şi creeze el reţeaua "Bank of America", cele mai multe bănci se limitau doar la acoperirea unui singur oraş sau a unei regiuni. Extinzându-se în foarte multe regiuni, Giannini a creat o reţea bancară suficient de puternică pentru a rezista crizelor economice locale, inclusiv marelui crah financiar. Giannini este considerat inventatorul mai multor practici bancare. Tot el a fost şi primul bancher care nu s-a limitat la clienţii foarte bogaţi, ci a oferit servicii şi clasei de mijloc.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite