Grecia are un singur miliardar în euro: Spiros Latsis - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre singurul miliardar grec în euro, următoarea tranşă primită de România de la Comisia Europeană sau scutirea de la plata CAS a firmelor care angajează şomeri. Printre alte subiecte, dobânzile interbancare ating noi minime, iar contractul futures pe Dow Jones a ajuns la un nou nivel record de lichiditate.

Grecia are un singur miliardar în euro: Spiros Latsis. Cei mai bogaţi greci au în general afaceri în sectorul naval, industrial dar şi de telecomunicaţii, însă numai unul dintre aceştia poate fi numit miliardar în adevăratul sens al cuvântului. Potrivit FinancialMirror.com, Spiros Latsis avea în decembrie anul trecut o avere estimată la circa 2,6 mld. euro, construită pe baza unor afaceri în domeniul financiar, petrolier, naval şi imobiliar. Latsis, care deţine un doctorat obţinut la London School of Ecobomics, a fost numit la finalul lui 2008 membru al consililului din cadrul Institutului de Studii Avansate Princeton, scrie Ziarul Financiar.

Încă un miliard de euro de la Comisia Europeană. România va primi urmă­toa­rea tranşă de un miliard de euro din împrumutul acordat de Co­misia Europeană la începutul lunii mar­tie, potrivit unei decizii adoptate pe 16 februarie de ECOFIN, Consiliul miniştrilor de Finanţe ai statelor UE. O misiune co­mu­nă a Fondului Monetar Internaţional şi a Comisiei Eu­ro­pene s-a aflat la Bucureşti, luna trecută, pentru a doua şi a treia evaluare a acordului stand-by încheiat cu România, anunţă Financiarul.

Firmele care angajează şomeri, scutite la plata CAS doar şase luni. 
Firmele care angajează în 2010 persoane intrate în şomaj de cel puţin trei luni vor fi scutite pentru maximum şase luni de la plata contribuţiilor de asigurări sociale aferente acestora, cu condiţia ca noii angajaţi să fie menţinuţi pentru cel puţin un an, iar angajatorul să nu efectueze concedieri, notează Money.

Dobânzile interbancare ating noi minime.
Evoluţia de ieri a pieţei valutare a fost una cu o volatilitate ceva mai crescută faţă de cea de marţi, la aceasta contribuind şi scăderea semnificativă a dobânzilor pe termen scurt. Deciziile BNR de reducere a ratei de politică monetară de la 8%, la finele anului trecut, la 7%, luna aceasta, cât şi renunţarea la aspirarea lichidităţii din piaţa monetară au împins dobânzile pe termen scurt la noi minime ale acestui an. Astfel, dobânzile la o zi au scăzut ieri la 2,8 - 3,3%, faţă de 8 - 8,5% la finele lui ianuarie, iar cele la o săptămână la 4,1 - 4,6%, informează Curierul Naţional.

Contractul futures pe Dow Jones, la un nou nivel record de lichiditate. Şedinţa de la mijlocul săptămânii s-a derulat pe fondul menţinerii creşterilor pe segmentul SIF, respectiv de pe cel al derivatelor pe Dow Jones, după ce în sesiunea precedentă am asistat la o direcţie similară. În acelaşi timp, în sectorul derivatelor valutare, cotaţiile futures ale monedei unice au înregistrat corecţii. În aceste condiţii de piaţă, participanţii din "zona" futures, au încheiat 5411 contracte (5237 futures şi 174 options) din peste 1300 tranzacţii, cu o valoare de 15,07 milioane lei. În ceea ce priveşte numărul poziţiilor futures, acesta s-a diminuat, ajungând la 57.440, pe fondul marcării de profituri din partea unor investitori long, scrie Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite