VIDEO Cum procedează directorul unui lanţ fast-food când prinde un manager ce ameninţă un angajat cu bătaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afacerile din zona fast-food-ului pot fi dure pentru cei din prima linie. Câştigi salariul minim, ai de-a face cu clienţi nepoliticoşi şi, uneori, ai parte de un şef abuziv care îţi face viaţa mizerabilă.

Directorul Rick Silva a descoperit astfel de lucruri care au fost dezvăluite într-un show tv de la CBS, Undercover Boss, unde şefii merg deghizaţi în angajaţi obişnuiţi pentru a afla ce se întâmplă de fapt în interior. Iar ceea ce a descoperit a fost uimitor.

Întâmplarea a fost relatată de BusinessInsider.

Silva a lucrat alături de un angajat obişnuit, Todd, la staţia de prăjire, iar când Todd vorbea cu el, managerul Stevens i-a spus să tacă. Ceva mai târziu, Stevens chiar l-a ameninţat pe Todd cu bătaia pentru că nu muncea suficient.

Silva a fost terifiat şi l-a luat pe Stevens afară, i-a dezvăluit cine este şi l-a confruntat. Apoi, directorul a închis restaurantul. Din fericire pentru angajaţi, decizia nu a fost permanentă, iar restaurantul s-a deschis în ziua următoare cu un nou manager. Silva l-a trimis pe fostul manager la un curs de formare profesională pentru că şi-a dat seama că era nepregătit.

Iată că spune Silva despre incidentul cu Mark Brandau de la Nation's Restaurant: "Acest restaurant a avut un nou manager general, de abia numit pe poziţie, dar care nu reuşise să ducă localul la standardele pe care le aşteptam. Nu era nimic care să pună în pericol angajaţii sau clienţii noştri, dar tonul folosit cu membrii echipei a fost diferit, prea răspicat. Am ajuns la concluzia că el nu a fost pregătit pentru această schimbare şi nu am fost convins că atunci când voi ieşi din restaurant îl va duce la nivelul de care avem nevoie. Angajaţii au nevoie de un modul de conducere pe care îl aştept, iar managerii generali trebuie să să ofere sprijin şi instruire. Am închis unitatea temporar, iar în dimineaţa următoare am redeschis-o cu un nou manager şi a fost fantastic pentru că funcţionează".

Incidentul lui Silva dezvăluie un aspect cu care se confruntă fiecare companie mare: instruirea angajaţilor. Managerul a dezvăluit o serie de trăsături care urmau să le facă viaţa mizerabilă angajaţilor. Cum a permis compania cuiva cu un astfel de caracter să fie pus la conducere?

Silva admite că firma sa nu avea procedure adecvate de formare şi control şi ca urmare angajaţii au avut de suferit.

Urmăriţi aici discuţia dintre directorul Silva şi managerul restaurantului, Stevenson:

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite