Un sfert din PIB e pe mainile a 300 de romani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Editia pe 2005 a Topului celor mai bogati 300 de romani, lansata, ieri, de catre editorii revistei Capital, releva faptul ca un sfert, mai precis 22% din produsul intern brut al Romaniei este

Editia pe 2005 a Topului celor mai bogati 300 de romani, lansata, ieri, de catre editorii revistei Capital, releva faptul ca un sfert, mai precis 22% din produsul intern brut al Romaniei este reprezentat de averile celor 300 de bogatasi calificati in acest clasament. Insumate, capitalurile lor valoreaza 16 miliarde de dolari, cu 3 miliarde USD mai mult decat ale celor din editia pe anul trecut a Topului 300. In companiile acestora lucreaza aproximativ 800.000 de angajati, cu 100.000 mai multi decat la editia anterioara. Afacerile imobiliare, piata de capital si retailul sunt domeniile care i-au imbogatit pe cei mai multi dintre protagonistii Topului. Noua dintre acestia impart locul 300, detinand cate 7 milioane de dolari fiecare, iar pe primul loc s-a calificat Ion Tiriac, care - cu o avere estimata la un miliard de dolari - l-a devansat pe Iosif Constantin Dragan. Alaturi de Top 300, in aceeasi lucrare editata de revista Capital se mai regasesc clasamentul Forbes - cei mai bogati 100 de oameni din lume, un clasament cu primii 50 de bogatasi din Europa Centrala si de Est, ca si o serie de topuri ,sectoriale" - politicieni, femei, sportivi si antrenori, oameni de publicitate, media etc.

Ionut Popescu despre Top 300:
"Nu e un extras de cazier judiciar, dar nici o lista de unde se vor recruta viitorii sfinti. Oamenii acestia reprezinta partea cea mai activa, componenta cea mai norocoasa, un fel de oglinda a societatii. Nu trebuie nici sa-i uram, nici sa-i iubim".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite