Vlădescu: "Renegocierea măsurilor cu FMI, o mare eroare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, este de părere că renegocierea acordului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) este o eroare, anunţă RTv.

"O renegociere a măsurilor cu FMI în zona reducerii cheltuielilor bugetare ar fi o eroare", a spus Vlădescu după o întâlnire cu sindicatele din agricultură.

Măsurile de austeritate convenite de executiv cu delegaţia FMI şi a CE vor fi discutate cu nsindicatele. Reprezentanţii celor cinci mari cinfederaţii sindicale au declarat că nu vor participa la Consiului Economic şi Social de vineri dacă Executivul nu le va pune la dispoziţie toate documentele şi cifrele rezultate în urma negocierilor cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus că sindicatele vor ca reducerile de salarii şi pensii să fie rezolvate sub o altă formă. "La ora actuală, Guvernul vrea  să transfere cheltuielile crizei economice spre categoriile defavorizate şi să îi scutească pe guvernanţi. Este o lipsă de responsabilitate. Dacă nu se doresc alte măsuri de redresare economică, atunci vom ieşi în stradă şi cerem căderea Guvernului", a completat acesta.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite