UPDATE Vlădescu: "Guvernul va face câte concedieri va fi nevoie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat la emisiunea "După 20 de ani, de la Pro TV, că Executivul va opera atâtea concedieri cât va fi nevoie, fără a oferi o cifră exactă.

Şeful de la Finanţe a precizat că nu poate da în acest moment o cifră exactă a bugetarilor care vor fi trimişi în şomaj, şi a precizat că Execitul urmăreşte diminuarea cheltuielilor bugetare.

Potrivit acestuia, circa 36.000 de bugetari şi-au pierdut locurile de muncă în 2010.

Secretarul de stat Gheorghe Gherghina declara în aprilie că în perioada decembrie 2008, februarie 2010, numărul locurilor de muncă ocupate în sectorul bugetar a scăzut cu 36.404.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, prezent la emisiunea "După 20 de ani", de la Pro Tv, a dat un sfat românilor: să-şi eficientizeze munca şi să se gândească la cum ar putea câştiga mai mult.

Şeful de la Finanţe a precizat că i-ar placea ca bugetul de investiţii să fie mai mare cu 1-2 miliarde de euro, însă, pentru moment, România este "strâmtorată".

De asemenea, Vlădescu a dat asigurări că situaţia nu este atât de neagră cum pare la televizor. "Situaţia nu este atât de îngrozitiare. Nu mai este atât de strălucitoare ca în 2007, dar nici atât de neagră ca în 1997", a adăugat acesta.

Şeful de la Finanţe priveşte, însă, cu îngrijorare şi la situaţia sistemului bancar de peste Ocean şi la lipsa de competivitate a unor state din zona euro.

Despre mult discutata posibilitate de a fi demis, Vlădescu a precizat că această discuţie nu s-a purtat niciodată în interiorul Guvernului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite