Guvernul luptă împotriva evaziunii cu "stimulente adecvate" pentru inspectorii fiscali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În memorandumul de înţelegere cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană, se precizează că inspectorii fiscali vor primi "stimulente adecvate" pentru descoperirea evazioniştilor. De asemenea, tot pentru a lupta împotriva evaziunii, Executivul s-a angajat să creeazeo direcţie specială în cadrul ANAF pentru controlarea persoanelor fizice cu venituri mari.

Executivul va lupta cu evaziunea fiscală prin "stimularea adecvată" a inspectorilor fiscalui şi prin crearea unei direcţii speciale în cadrul  Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru controlarea persoanelor fizice cu venituri mari.

Potrivit documentului citat, Guvernul se obligă să amendeze Codul Fiscal astfel încât ANAF să aibă acces la evidenţele bancare.

Şeful de la Finanţe, Sebvastian Vlădescu, a declarat la o dezbatere pe tema evaziunii fiscale din domeniului tutunului, organizată de postul de televiziune The Money Channel, că îşi va da demisia dacă în şase luni nu scade evaziunea fiscală.

"Dacă în şase luni de acum înainte nu vom avea rezultate, înseamnă că nu vom avea rezultate nici anul viitor, nici peste doi ani şi atunci înseamnă că am pierdut această bătălie, iar cei care pierd bătălii trebuie să dispară", a declarat Vlădescu.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite