Cea mai scumpă noapte din an e tot în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tarifele pentru petrecerea Revelionului în ţară continuă să crească de la an la an. Astfel că preţurile le depăşesc bine pe cele stabilite de unităţile cu aceeaşi clasificare situate în

Tarifele pentru petrecerea Revelionului în ţară continuă să crească de la an la an. Astfel că preţurile le depăşesc bine pe cele stabilite de unităţile cu aceeaşi clasificare situate în Paris, Austria sau Dubai. "Avem cerere", se justifică hotelierii, care se aşteaptă ca, peste o lună, minimum jumătate din capacitate să fie contractată.

Creştere uşoară, dar sigură
Dacă anul trecut, în zona Bran-Moeciu, cel mai scump Revelion la pensiuni s-a situat în jurul a 100 de euro de persoană pe zi, pentru acest an, proprietarii s-au gândit că este cazul să spere la profituri şi mai mari. Astfel încât, la o unitate de patru margarete din Bran nu vă puteţi nici măcar gândi dacă nu sunteţi dispus să cheltuiţi circa 145 de euro pe zi, pachetul minim pe care trebuie să-l cumpăraţi fiind de cinci nopţi. La aceşti bani aveţi asigurate cazarea, micul dejun şi bonuri valorice, la care se adaugă cina festivă şi surprizele din noaptea de peste ani promise de către proprietari. Tot prin această zonă, aflată la mare modă în ultimii ani, mai există varianta închirierii unor vile pentru patru nopţi, preţul unei camere de trei stele fiind în jur de 1.000 euro, iar a uneia de două margarete de circa 800 de euro pentru întreaga perioadă. În Bucovina, la singurul hotel de patru stele, tarifele nu au crescut faţă de anul trecut, numai că din pachetul de servicii oferit lipseşte o masă. Astfel, dacă anul trecut pachetul de Revelion, de trei zile, costa de la 12 milioane de lei vechi în sus (340 de euro), de persoană, cazare şi masă, pentru acest an, pachetul de patru nopţi costă aproape 15 milioane (430 de euro), în regim demipensiune (cu masa de Revelion inclusă).

Ce n-a văzut Parisul, în Poiană
În Poiana Braşov, la categoria trei stele nu găsiţi tarife mai mici de 110 de euro/zi, în regim demipensiune, pe când pentru categoria patru stele preţul sare de 160 euro/zi, cu două mese pe zi. Puteţi alege sistemul all-inclusive (cazare şi trei mese), la un hotel de trei stele din Predeal, unde puteţi petrece şase zile (cinci nopţi) contra sumei de 600 euro de persoană.
Cu aproximativ aceeaşi sumă puteţi însă vizita Parisul, pe care-l veţi admira de la înălţimea hotelului de patru stele. Un pachet care include cinci nopţi cazare, demipensiune, transportul cu avionul şi ghid specializat costă în jur de 630 de euro.
Sau puteţi merge la schi în Austria, unde un pachet de servicii care include şapte nopţi cazare la categoria trei stele, regim demipensiune, plus cina festivă, costă între 420 de euro (la St. Johann, Tirol) şi 560 euro/persoană (Kirchberg).
Pentru luxosul Dubai, oferta pentru cinci nopţi, la patru stele, transport cu avionul, costă circa 1.180 de euro (plus 300 euro taxe).
În Grecia, un sejur de 3 nopţi de cazare în Paralia, la vile sau hotel, costă aproximativ 198 de euro de familie.

Unde mergeţi cu un buget de:
* 30 euro/zi, în Grecia, cazare trei stele
* 60 euro/zi, la schi în Austria, cazare la trei stele
* 110 euro/zi/persoană, în Poiana Braşov, cazare de trei stele
* 115 euro/zi/persoană, la schi în Austria, cazare de patru stele
* 126 euro/zi/persoană, la Paris, cazare de patru stele
* 160 de euro/zi, în Poiana Braşov, cazare de patru stele

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite