Ce scrisoare le-a trimis Fiscul bogaţilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a trimis scrisori către 389 de contribuabili cu venituri mari în care îi îndeamnă să se conformeze voluntar la declararea veniturilor. Fie ele din ţară sau din străinătate. Este prima etapă dintr-un plan amplu al statului de urmărire a averilor.

Iată conţinutul scrisorii către bogaţii României, transmis de economica.net:

"Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că, în eventualitatea în care, în decursul anului fiscal 2011, aţi realizat venituri din străinătate, aveţi obligaţia, de a depune declaraţia privind veniturile realizate din străinătate (formularul 201) până la data de 25 mai 2012, la organul fiscal în a cărui rază teritorială aveţi domiciliul fiscal, direct la registratură sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice rezidente române care realizează venituri din străinătate, impozabile în România, cum ar fi venituri din profesii libere, venituri din activităţi comerciale, venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din activităţi agricole, venituri sub formă de dividende, venituri sub formă de dobânzi, venituri din premii, venituri din jocuri de noroc, venituri din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, câştiguri din transferul titlurilor de valoare, venituri sub forma câştigurilor din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract şi alte operaţiuni similare, alte venituri din investiţii, venituri din pensii, precum şi alte venituri impozabile.

Vă informăm că, începând cu anul 2012, vor fi întreprinse acţiuni suplimentare de control şi verificare a conformării în vederea identificării veniturilor impozabile din străinătate pentru care persoanele fizice nu şi-au îndeplinit obligaţia de declarare conform legii.

În consecinţă, vă rugăm să vă asiguraţi că aţi întreprins demersurile necesare evitării acumulării de sume suplimentare sub forma de penalităţi şi dobânzi, sau chiar a altor sancțiuni prevăzute de lege, în cazul ignorării cu bună ştiinţă a obligației de a declara veniturile obținute. Vă aducem la cunoștință că nedepunerea declaraţiei în termenul legal se sancţionează cu amenda contravenţională, iar pentru impozitul neachitat la termenul prevăzut de lege se vor calcula dobânzi şi penalităţi de întârziere."

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite