Scriitorii acuză Apple că vinde cărţi piratate pe App Store

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de 22 de autori chinezi au dat în judecată Apple pentru 50 milioane yuani (8 milioane de dolari). Ei acuză compania că vinde, prin App Store, copii nelicenţiate ale cărţilor scrise de ei, potrivit presei chineze, preluată de Reuters.

Grupul, denumit Alianţa pentru drepturile scriitorilor, a cerut anul trecut Apple într-o petiţie să înceteze distribuţia electronică a operelor, după ce a reuşit să convingă Baidu, cel mai mare motor de căutare din China, să nu mai publice materialele pe platforma Baidu Library.

Autorii acuză Apple că vinde versiuni piratate a 95 de cărţi, potrivit agenţiei de presă Xinhua, care nu precizează tribunalul unde se va judeca procesul.

"Ca deţinători de drepturi de proprietate intelectuală, înţelegem importanţa protejării proprietăţii intelectuale, iar atunci când primim plângeri răspundem prompt şi adecvat", a declarat purtătorul de cuvânt al Apple Carloyn Wu.

Companiile străine se plâng de ani buni de modul relaxat în care sunt aplicate în China legile privind drepturile de proprietate intelectuală. Recent, tot mai mulţi deţinători chinezi de copyright au început să facă presiuni pentru o mai bună protecţie din partea autorităţilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite