Românii sunt săracii Europei: 9 milioane de oameni se zbat pentru supravieţuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este cea de-a doua ţară a UE în funcţie de procentul persoanelor care trăiesc la limita sărăciei. Pe primul loc se află bulgarii.

Clasamentul a fost realizat de Econtext.ro pe baza unor date de la mai multe birouri de statistică.

Astfel, 41,6% din populaţia Bulgariei trăieşte la limita sărăciei, ţara noastră clasându-se pe pozitia secundă, 41,4% din români zbătându-se să supravieţuiască cu resurse limitate.

Al treilea loc este deţinut de Letonia (38,1% din totalul populatiei), care este urmată de Lituania (33,4%), Ungaria (29,9%).
Uniunea Europeană consideră o persoană ca fiind săracă „dacă resursele sale sunt atât de insuficiente încât o împiedică să aibă un standard de viata considerat ca fiind acceptabil de societatea în care trăieşte". Astfel, UE consideră că o persoană este săracă dacă are „un venit disponibil sub 60% din venitul disponibil mediu naţional".

Dacă am raporta la bani, un român ar fi sărac dacă ar trăi cu circa 100 de euro pe lună, de aici rezultă că 8.700.000 de români supravieţuiesc de pe o zi pe alta. Venitul mediu lunar a fost în trimestrul trei din 2011 de 835 de lei de persoană, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite