33% din români cred că băncile vor fi lovite de criza din Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui sondaj recent, încrederea românilor în bănci este puternic afectată după criza economică.

Doar 46,6% din respondenţi au declarat că au încredere în mare măsură în băncile din România. O treime cred că sistemul bancar va fi afectat considerabil de criza din Grecia, scrie Money.ro.

Procentul celor care au încredere în mică măsură în aceste instituţii este de 35,7%, iar extremele strâng cele mai puţine procente, astfel că 4,9% declară că nu au deloc încredere în bănci şi 3,1% declară că au încredere foarte mare în băncile din România.

Un total de 38,1% din respondenţi lucrează cu 2 bănci simultan, 37,4% preferă să lucreze cu o singură bancă şi 24,5% cu trei sau mai multe bănci. Unul din trei respondenţi au declarat că merg la bancă o dată pe lună - 31,3%, urmaţi de cei care merg de 2-3 ori pe lună - 28,4% şi mai rar de o dată pe lună - 24,2%.

Mai mult de jumătate dintre respondenţi (65,4%) se declară mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de colaborarea cu băncile ale căror servicii şi produse le folosesc. Aceştia sunt completaţi de 25,4% care sunt mulţumiţi în măsură medie. Doar 9,2% dintre respondenţi se declară nu prea mulţumiţi şi deloc mulţumiţi.

În pofida faptului că aproape jumătate dintre respondenţi au un nivel al încrederii redus în bănci, 74% dintre ei au declarat că au încredere în Banca Naţională a României, instituţia ce reglementează sistemul bancar românesc.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite