Schmidt vrea să importe Rolls Royce - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre intenţia Automobile Bavaria de a importa Rolls Royce, un recul de 30% înregistrat de Mobextert în 2009 sau acuzaţiile lansate de premierul Greciei. Printre alte subiecte, Protecţia Consumatorilor a închis trei patinoare, iar controversa privind terenurile Someş Dej nu-l sperie pe Vuza.

Schmidt vrea să importe Rolls Royce. Automobile Bavaria, principalul dealer BMW controlat de omul de afaceri Michael Schmidt, cu afaceri de peste 100 mil. euro în 2009, potrivit estimărilor ZF, este foarte aproape de a semna un contract de import cu Rolls Royce, printre cele mai scumpe mărci auto din lume, după ce se află în discuţii avansate pentru inaugurarea primului service oficial al brandului britanic în România, scrie Ziarul Financiar.

Mobexpert a înregistrat un recul de 30% în 2009. Afacerile Grupului Mobexpert au scăzut în 2009 cu peste 30%, faţă de 2008, la 115 milioane de euro, în contextul scăderii cererii de piaţă, a reducerii exporturilor şi a folosirii insuficiente a capacităţilor de producţie, potrivit unui comunicat al firmei, dat publicităţii ieri. În lei, cifra de afaceri a scăzut cu 21%, pe fondul variaţiilor de curs. Grupul esti­mează pentru 2009 pierderi sau, în cel mai bun caz, profit zero, notează Financiarul.

Premierul Greciei a acuzat un atac speculativ asupra ţării sale.
Georgios Papandreu, a spus că dobânzile pe care Grecia este obligată să le ţină la un nivel ridicat din cauza problemelor financiare atrag capitalurile speculative. Premierul elen susţine că atacurile speculative vizează întreaga zonă euro, dar că ţinta lor predilectă ar fi fost până acum Grecia, scrie Money. Premierul Greciei, Georgios Papandreu, susţine că economia ţării sale este ţinta unui puternic atac speculativ! Şeful guvernului de la Atena crede că următoarele ţări care îi vor atrage pe speculanţi sunt Portugalia şi Spania.

Protecţia Consumatorilor a închis trei patinoare. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au luat la puricat patinoarele din toată ţara, pentru a verifica dacă acestea respectă întru totul drepturile consumatorilor. În urma controalelor desfăşurate la nivel naţional, au fost închise trei patinoare, după ce au fost verificaţi 51 de operatori economici şi s-au găsit probleme la nu mai puţin de 26 dintre aceştia, notează Curierul Naţional.

Controversa privind terenurile Someş Dej nu-l sperie pe Vuza. Omul de afaceri Ştefan Vuza, care controlează compania "Şomeş" Dej, caracterizează drept "mult zgomot pentru nimic" scandalul cu doi dintre acţionarii companiei, care susţin că "planurile sale să construiască o unitate de producţie de energie verde în Dej stau pe o fundaţie instabilă", potrivit Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite