Rezervele BNR au scăzut cu 454 de milioane de euro în noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României se situau la nivelul de 31,74 miliarde de euro la finele lunii noiembrie, cu 454 milioane de euro mai puţin decât în luna anterioară.

Intrările au fost de 1,10 miliarde de euro, reprezentând alimentarea contului Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaţionale.

În schimb, ieşirile, de 1,55 miliarde de euro, sunt plăti de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, valoarea acesteia fiind de 4,27 miliarde de euro. Rezervele internaţionale ale României, formate din valute plus aur, la finele lunii au fost de 36,02 miliarde de euro, faţă de 36,29 miliarde de euro la 31 octombrie.

Plătile scadente în luna decembrie în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează 108,3 milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite