Cum se restituie/plătesc diferenţele de impozit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contribuabilii primesc în această perioadă la domiciliu, de la Fisc, deciziile de impunere anuală. Prin acestea, Fiscul anunţă persoana dacă are de plată, respectiv de primit bani de la stat,

Contribuabilii primesc în această perioadă la domiciliu, de la Fisc, deciziile de impunere anuală. Prin acestea, Fiscul anunţă persoana dacă are de plată, respectiv de primit bani de la stat, în contul impozitului plătit deja pentru veniturile obţinute anul trecut.
Potrivit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), deciziile de impunere anuală care conţin diferenţe de impozit de plată sau de restituit se transmit prin intermediul oficiului poştal de domiciliu. "Cele cu diferenţe de impozit de regularizat
zero
pentru veniturile realizate din cedarea folosinţei bunurilor sunt afişate Portalul ANAF, http://anaf.mfinante.ro", informează Agenţia.
Virament bancar, mandat poştal sau prin trezorerie
Astfel, dacă organul fiscal are informaţii de la bănci privind conturile de card de debit în lei ale contribuabililor, restituirea sumelor se face prioritar prin virament bancar. Dacă nu există aceste informaţii, banii vor fi returnaţi contribuabililor prin mandat poştal. Sumele de returnat mai mici de 5 lei vor rămâne în evidenţa fiscală spre compensare cu datorii viitoare şi vor fi restituite numai la solicitare sau când, cumulat, suma de restituit depăşeşte limita menţionată. "Sumele cuprinse între 5 lei, inclusiv, şi 150 lei se restituie prin mandat poştal, iar cele mai mari de 150 lei, inclusiv, se restituie de unităţile de trezorerie în numerar, la data programării înscrise în înştiinţarea de restituire sau potrivit opţiunii exprimate de contribuabili (virament bancar sau mandat poştal - n.r.)", explică ANAF. Potrivit acesteia, transmiterea mandatelor poştale se va face numai în situaţiile în care a fost confirmată primirea deciziilor de impunere, în maximum trei zile de la primirea, de către organul fiscal, a confirmării. "Pentru obţinerea de informaţii suplimentare privind deciziile de impunere anuală, contribuabilii se pot adresa administraţiilor finanţelor publice de domiciliu", aminteşte ANAF.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite