Renault caută 300 de ingineri la Titu - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre ngajările pe care intenţionaeză să le facă Renault, un nou magazin Plus la Oneşti sau revizuirea în jos a cerşterii economice în SUA. Printre alte subiecte, euro a fost cotat pentru septembrie la 4,42 lei, iar SIF-urile câştigă 1,11% în debutul şedinţei bursiere

Renault caută 300 de ingineri la Titu. Renault Technologie Roumanie (RTR), centrul de inginerie al francezilor de la Renault, va angaja anul viitor 300 de ingineri la Titu, unde urmează să fie testate şi validate noile modele din gama Dacia şi Renault. "Angajările sunt determinate de faptul că pe parcursul anului următor centrul tehnic Titu va începe să funcţioneze. Demararea activităţii la Titu este prevazută pentru a doua parte a anului 2010", a explicat pentru Ziarul Financiar Dana Oprişan, director de resurse umane al RTR.

Plus, magazin nou la Oneşti. Reţeaua germană de magazine de tip discount Plus, care aparţine concernului Tengelmann, a inaugurat la Oneşti cea de-a 95 a unitate din România, o investiţie de 1,5 mil. euro. Lansarea se înscrie în programul de expansiune care va continua în toate oraşele cu peste 15.000 de locuitori. Grupul Tengelman este prezent pe piaţa românească şi prin intermediul reţelei de bricolaj Obi. Primele magazine Plus au fost deschise în România în urmă cu trei ani, anunţă Business Standard.

Creşterea economică a SUA din T3, revizuită în jos, la 2,2%.  Produsul intern brut al Statelor Unite, cea mai mare economie din lume, a crescut cu doar 2,2% în trimestrul al treilea, arată datele finale ale Departamentului Comerţului. Analiştii citaţi de Reuters se aşteptau la un avans anual de 2,8% în perioada iulie-septembrie. Economia americană îşi revine, însă ritmul este mai lent decât anticipează specialiştii. Departamentul Comerţului a comunicat datele finale pentru creşterea economică în trimestrul al treilea: plus 2,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2008, potrivit Money.

Euro a fost cotat pentru septembrie la 4,42 lei. Lichiditatea din piaţa la termen a crescut ieri la aproape 3.300 de contracte futures şi opţiuni, valoarea lor reprezentând echivalentul a circa 2,3 milioane lei, înmulţirea tranzacţiilor având loc pe fondul menţinerii pe minus a preţurilor futures a derivatelor pe acţiuni. Pe piaţa raportului euro/leu cu scadenţa martie deschiderea s-a realizat la deschiderea şedinţei la maximul de 4,3211 lei, finalul ei aducând o scădere la 4,31 lei, mai jos cu jumătate de ban faţă de luni seară, notează Curierul Naţional.

SIF-urile câştigă 1,11% în debutul şedinţei bursiere, pe o piaţă în urcare cu 0,47%. Acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti avansau în medie cu 0,47%, în debutul şedinţei de tranzacţionare de azi, iar titlurile din sectorul SIF afişau cea mai mare creştere, de 1,11%. Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 titluri listate la BVB, creştea cu 0,65%, până la 4.782,80 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, avansa cu 0,47%, până la 2.750,64 puncte, potrivit Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite