"Unele reacţii ale Ministerului de Justiţie depăşesc cadrul legislativ"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reacţiile Ministerului Justiţiei (MJ) la unele propuneri ale Ministerului Economiei "depăşesc cadrul legislativ", a declarat, ieri, ministrul de resort, Codruţ şereş. Critica a survenit în

Reacţiile Ministerului Justiţiei (MJ) la unele propuneri ale Ministerului Economiei "depăşesc cadrul legislativ", a declarat, ieri, ministrul de resort, Codruţ şereş. Critica a survenit în contextul în care MJ nu şi-a dat încă avizul pe proiectul de hotărâre de guvern care vizează transferul de acţiuni Petrom către salariaţii companiei.
"Proiectul de hotărâre privind pachetul de acţiuni reprezentând 8% din titlurile Petrom este blocat la Ministerul Justitţiei, care nu şi-a dat avizul necesar şi a recomandat Ministerului Economiei ca în pregătirea actului normativ să întrebe şi asociaţiile, pentru egalitatea de şanse. Au fost tot felul de reacţii de la MJ care depăşesc cadrul legislativ", a afirmat şereş. Potrivit proiectului de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Economiei şi Comerţului, acţiunile reprezentând 7,99% din totalul titlurilor Petrom vor fi vândute direct către salariaţii companiei la un preţ de 0,2158 lei/acţiune, acelaşi plătit de OMV. Acţiunile vor fi vândute direct către orice persoană care are sau a avut calitatea de salariat al Petrom în orice moment în perioada cuprinsă între data înfiinţării SNP (1997) şi data transferului dreptului de proprietate (14 decembrie 2004), conform contractului de privatizare încheiat cu investitorul strategic OMV.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite