Mai puţine locuri de muncă vacante în ultimul trimestru al anului 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul locurilor de muncă vacante a scăzut în ultimul trimestru al anului trecut cu 6.100, la 21.600 posturi, faţă de precedentele trei luni, dar în comparaţie cu perioada octombrie-decembrie 2010 este mai mare cu 1.200.

Astfel, rata locurilor de muncă vacante a fost în intervalul analizat de 0,53%, în scădere cu 0,15 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent dar cu 0,02 puncte procentuale peste cea din acelaşi trimestru al anului 2010, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS).

"În trimestrul al patrulea al anului trecut cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administraţia publică (1,15%), respectiv în sănătate şi asistenţă socială (0,94%). La polul opus, cu cele mai mici valori ale ratei locurilor de muncă vacante s-au regăsit activităţile din industria extractivă (0,04%), respectiv cele de producţie şi furnizare de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (0,07%)", se arată într-un comunicat al INS.

Ca şi în trimestrele precedente ale anului 2011, în industria prelucrătoare s-a concentrat peste o treime (7.500 locuri vacante) din numărul total al locurilor de muncă libere, iar rata a ajuns la 0,75%.

Puţin peste 13% din totalul locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administraţia publică (2.900 locuri vacante), în timp ce în sănătate şi asistenţă socială (2.700 locuri vacante) s-au concentrat 12,5% din totalul locurilor de muncă vacante.

Faţă de acelaşi trimestru al anului anterior, rata locurilor de muncă vacante a înregistrat creşteri în majoritatea activităţilor economice. Cele mai semnificative creşteri s-au constatat în administraţia publică, respectiv în tranzacţii imobiliare (+0,26 puncte procentuale).

La polul opus, cele mai vizibile diminuări ale ratei locurilor de muncă vacante (-0,23 puncte procentuale) s-au regăsit în intermedieri financiare şi asigurări şi în activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite