Vrei să nu iei ţeapă în vacanţă. Vezi cum poţi verifica licenţa agenţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În condiţiile în care în ultimii doi ani au apărut multe reclamaţii privind serviciile prestate de anumite agenţii de turism, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) postează în mod constat pe site-ul instituţiei lista agenţiilor de turism licenţiate şi a agenţiilor cu licenţa retrasă de pe teritoriul României.

Tot pe site-ul MDRT pot fi consultate unităţile de cazare clasificate, centrele de informare turistică şi lista ghizilor care deţin atestat.

Alte categorii de sesizări înregistrate la minister se referă la calitatea serviciilor turistice prestate în unităţile de cazare, la refuzul operatorilor de a emite chitanţe sau facturi ori la nerespectarea autorizaţiilor de funcţionare.

"Consider că este util pentru turişti să ştie că pot verifica dacă o agenţie de turism deţine licenţă sau nu, dacă un hotel sau o pensiune este clasificată sau nu. Câteva minute petrecute pentru o minimă documentare pot duce la evitarea unor eventuale neplăceri legate de calitatea serviciilor primite. Odată cu susţinerea amplificării procesului de control al unităţilor şi agenţiilor care activează în turism, îi îndemn pe clienţii acestora să utilizeze toate instrumentele pe care le-am pus la dispoziţie pentru protejarea drepturilor lor," a declarat Cristian Bărhălescu, secretar de stat în cadrul MDRT.

Turişti se pot informa aici dacă o agenţie de turism este licenţiată sau nu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite