Programul Prima Casă va continua cel puţin până toamna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Aurel Şaramet , a declarat că există fonduri suficiente pentru ca Programul Prima Casă să continue cel puţin până în septembrie 2012, în condiţiile în care se depun 80-90 de dosare pe zi.

În legătură cu proiectele eşuate, preşedintele FNGCIMM a spus că din 52.000 de contracte încheiate doar 35 au avut nevoie de plăţi din partea Fondului.

Investitorii mici preferă industria şi agricultura

Aurel Şaramet a arătat, în altă ordine de idei, că întreprinderile care apelează la garanţii folosesc aceste fonduri în proporţie de 80% pentru capital propriu (altfel spus pentru supravieţuire) şi 20% pentru investiţii. Dintre cei care investesc banii, cei mai mulţi întreprinzători se îndreaptă către prelucrările şi serviciile din domeniul industrial, dar şi către agricultură.

Cele mai multe garanţii care au fost executate se regăsesc în comerţ, a mai arătat şeful instituţiei de garantare, în cadrul seminarului EU-COFILE, organizat de Alpha Bank, BNR şi Asociaţia Română a Băncilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite