Prima casă se modifică într-o lună - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre modificarea programului "Prima casă", mizarea fondurilor private equity pe o revenire a pieţei locale de achiziţii sau contracţia-record a PIB-ului Germaniei. Printre alte subiecte, bugetul CNVM debordează de optimism, iar Lorand Kralik a primit aviz favorabil pentru postul de comisar în cadrul CNVM.

Prima casă se modifică într-o lună. Pe site-urile de anunţuri imobiliare au început să se înmulţească anunţurile de "cumpărare" a unor apartamente vechi care să se încadreze ca preţ în programul guvernamental "Prima casă", după ce preţurile au scăzut cu aproape 50% în ultimii doi ani şi dezvoltatorii fac presiuni asupra Guvernului pentru a direcţiona garanţiile doar către achiziţia de locuinţe noi. "Apartament 2 camere cumpărăm, tineri căsătoriţi, decomandat, etaj intermediar, în sectorul 4 sau 6, plata prin credit (prin programul prima casă - dosar aprobat), exclus intermediari", se arată într-un anunţ publicat pe un site de profil, scrie Ziarul Financiar.

Fondurile de private equity mizează pe o revenire a pieţei locale a achiziţiilor.
Fondurile de investiţii de tip private equity contează pe o revenire a pieţei achiziţiilor de companii. România ar putea absorbi 30% din cele 295 de milioane de euro, pe care fondurile administrate de Enterprise Investors le mai are de cheltuit pentru conpaniile din regiune. Compania poloneză urmăreşte mai ales firmele din anumite nişe din sectorul retail şi acele companii din sectoarele de producţie care au vândut bine chiar şi anul trecut, potrivit lui Cristian Nacu, partener al Enterprise Investors, notează Money.

Contracţie-record a PIB-ului Germaniei: 5%.
Economia germană a cunoscut o scădere de 5% in 2009, un recul de o amploare fără precedent pentru această ţară de la cel de-al Doilea Război Mondial. Principalele cauze care au determinat această contracţie-record rezidă în diminuarea exporturilor şi a investiţiilor. Pe acest fundal, Guvernul de la Berlin va revizui previziunile de creştere pentru 2010. Printre altele, companiile germane pierd 20 mld. euro din cauza infracţiunilor economice, potrivit Financiarul.

Bugetul CNVM debordează de optimism.
Pentru acest an, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) întrevede o majorare substanţială a veniturilor din multiple surse, după ce şi în 2009 a obţinut un excedent de 3 mil. lei. Autoritatea de Reglementare a preferat să vadă partea plină a paharului pe toate segmentele pieţei, potrivit proiectului de buget obţinut de NewsIn. Astfel, CNVM anticipează nu numai o creştere a volumelor şi cotaţiilor pe piaţa spot de la BVB, dar şi apariţia unor noi surse de câştig, notează Curierul Naţional.

Lorand Kralik a primit aviz favorabil pentru postul de comisar în cadrul CNVM.
Comisiile reunite de buget-finanţe şi cele economice ale Parlamentului l-au avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, pe Lorand Kralik, candidatul din partea UDMR, pentru postul de comisar în cadrul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, a spus ieri, Ovidiu Marian, senator PD-L, citat de Bursa. Birourile permanente ale Parlamentului au înregistrat, în octombrie, propunerea UDMR pentru funcţia de comisar în cadrul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), nominalizarea fiind Lorand Kralik.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite