Unde se pot angaja studenții români în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agențiile de recrutare din străinătate și din România oferă studenților aproape 1.700 de joburi în șapte țări, potrivit portalului de profil tjobs.ro.

Angajatorii au început procesul de recrutare încă din noiembrie anul acesta, iar selecțiile vor continua până în ianuarie 2012. Firmele de profil caută studenți cu vârsta maximă de 30 de ani, interesați de un loc de muncă, traininguri sau intershipuri.

“Cele mai multe oferte vin din serviciile publice- hoteluri, restaurante și parcuri de distracții. Iar salariile pentru aceste joburi pornesc de la 500- 600 de euro”, a declarat Sonia Dan, reprezentant al portalului tjobs.ro. Aceasta a mai spus că cele mai mari venituri se pot obține în informatică și inginerie. Așadar, un training în robotică poate fi plătit cu 1.000 de euro pe lună.

Țările în care se fac recrutări sunt: Franța ( joburile sunt Paris, în magazine de suveniruri, în baruri și restaurante), Marea Britanie (joburile sunt în Anglia, în hoteluri și restaurante), Grecia și Cipru (locurile de muncă sunt în hoteluri și restaurante), Italia (joburi pentru animatori turistici), Spania (posturile sunt în hoteluri și restaurante, sau ca și animatori sportivi / activități pentru copii).

Dar și alte țările din afara Europei vor să angajeze studenți din România. Există oferte de lucru în Noua Zeelandă (pentru joburi în domeniul hotelier) și în America (pentru joburi în alimentația publică - puburi, cafenele, restaurante, lanțuri de fast food).



Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite