De la ce sumă au pornit negocierile pentru preluarea Instagram de către Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi au spus că suma de 1 miliard de dolari pe care a dat-o Facebook pentru achiziţia cunoscutei aplicaţii de partajare a fotografiilor, Instagram, este una foarte mare. Dar până la urmă această sumă este un chilipir, în comparaţie cu preţul cerut iniţial de 2 miliarde de dolari, potrivit “Wall Street Journal”, publicaţie în care au apărut mai mutle detalii despre negocierile dintre cele două părţi.

După ce s-a consultat cu Sheryl Sandberg ,COO-ul Facebook, Mark Zuckerberg l-a sunat pe Kevin Systrom, preşedintele Instagram, pe date de 5 aprilie şi i-a spus că vrea să cumpere compania. După aceea Zuckerberg s-a întâlnit cu Systrom fără avocaţi deorece nu vroia să-l înhibe pe şeful Instagram.

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc în casa lui Zuckerberg din Palo Alto, iar după întrevedere aceştia au continuat să se mai vadă şi în următoarele trei zile. Zuckerberg a discut cu bordul său despre preluare tocmai pe data de 8 aprilie.

Un membru din bordul de conducere al companie Facebook, Marc Andreessen, era în sala de aşteptare când l-a văzut pe Systrom când a plecat. Andreessen, cel care a investit 250.000 de dolari în Instagram, era surprins să îl vadă aici pe şeful renumitei aplicaţii.

Chiar dacă Instagram avea 13 angajaţi şi nu avea profit, Systrom ştia cât de valoroasă este aplicaţia pentru Facebook. Zuckerberg a încercat să cumpere compania chiar de vara precedentă.Era clar faptul că şeful Facebook era preocupat de creşterea rapidă a companiei Instagram, care putea fi o ameninţare pentru renumita reţea de socilalizare, în special după ce Instagram adăugase câteva milioane de noi conturi de utilizatori în termen de câteva zile după eliberarea unui acord cu Android.

Două miliarde de euro poate părea o sumă mare, dar având în vedere că valoarea companie Facebook este estimată undeva la 200 de miliarde de dolari, atunci Zuckerberg ar fi putut plăti o astfel de sumă.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite