Ce planuri au doi tineri pentru transportul în comun din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum poate telefonul tău mobil să schimbe transportul în comun din oraşul în care locuieşti? Doi tineri absolvenţi de facultate au un plan.

Plouă îndărătnic de ceva vreme peste Bucureşti, însă la Basarab oamenii se plimbă liniştiţi dintr-o parte în alta a peronului, ocrotiţi de cupola de sticlă. Faţă de restul staţiilor de tramvai, în care, chiar în momentul acesta, mii de bucureşteni se apără de ploaie şi de frig cum pot, staţia Basarab, în care Primăria Capitalei a investit 4 milioane de euro, arată cu totul altfel.

Tudor Iliescu şi Emil Dăncescu n-au mai fost pe aici de când staţia s-a redeschis, acum mai puţin de o lună, aşa că prima lor grijă e să dea o tură pe ambele peroane. „Trebuie să vezi asta!”, exclamă Tudor, frenetic, la întoarcere.

„L-am văzut mai devreme şi ne-am minunat”, spune el căutând din priviri panoul interactiv de informare pe care l-au văzut cu câteva minute înainte. „E culmea tehnologică a staţiei ăsteia de tramvai: un ditamai ecranul digital – care nu vreau să mă gândesc cât a costat! –, pe care e afişată o hartă statică a reţelei de transport a RATB-ului. Asta e tot! Nici măcar touchscreen nu are!”, exclamă el, fără să-i vină să creadă. Odată ajunşi în faţa panoului, ne întâlnim în schimb cu un ecran negru, inert. „Eh, pesemne c-a funcţionat prea mult!”, exclamă amândoi, resemnaţi.

Vezi pe Forbes.ro care sunt planurile celor doi tineri pentru Bucureşti

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite