"Îmi place să mă apropii de oameni"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, DVD-ul cu producţia „Pintea” se va vinde împreună cu ziarul „Adevărul”

Florin Piersic a jucat rolul lui Grigore Pintea, „supranumit Viteazul”. Nu numai la filmări, dar şi în afara lor. Pentru locuitorii din Baia Mare, actorul devenise Pintea.

„În ţara de aur a Maramureşului, s-au zămislit de-a lungul a trei veacuri, ajungând până la noi, numeroase legende în jurul eroului popular Grigore Pintea, supranumit Viteazul...”, stă scris pe genericul peliculei.

Pe acest erou, iscusitul actor a avut marea bucurie să-l joace. Dar nu numai atât. A avut şansa să rămână în memoria localnicilor şi chiar a echipei de filmare, drept Pintea.

De exemplu, Piersic îşi aminteşte de Petre Gheorghiu, care i-a fost partener şi care acum nu mai este în viaţă. „Petre îl juca pe bătrânul meu sfătuitor din Pintea. Eu aveam cu el acea drăgălăşenie nu numai în film, ci mai ales în particular. Spunea că nu uită cum mă duceam în fiecare dimineaţă la grajd să-mi iau calul. Pentru că un moment care mă impresiona foarte tare la «Pintea» era atunci când mă duceam să-mi iau calul. Duminica, atunci când nu aveam spectacol, mă duceam la Biserică şi eram eroul Maramureşului, pentru că toţi îmi spuneau: «Ce faci, Pintea?»", rememorează artistul.

„Intram în Biserică în costumul lui Pintea”

"Mă duceam, luam calul, îl legam în faţa Bisericii şi intram, îmbrăcat în costumul lui Pintea. Stăteam până la sfârşitul slujbei. Şi asta a impresionat poporul, dar eu o făceam pentru că aşa am fost crescut. Îmi plăcea să mă apropii de oamenii pe care îi reprezentam de fapt. Pe urmă, plecam la filmare”, povesteşte cu emoţie actorul.

Apoi, ca să nu i se remarce tristeţea, ori poate lacrimile, o dă pe glumă: „O să spuneţi că am cultul personalităţii, dar nu-l am. Sunt născut la o zi după Ceauşescu. Dacă veniţi la mine acasă, o să găsiţi numai poze cu mine. Fără mine nu-i nicio poză. În Cluj, la mine acasă, am un fel de expoziţie. Cei care vin uită că au venit să mănânce, să bea şi se uită la poze... "

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite