"Îmi plac oltenii pentru că l-am cunoscut pe Amza"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mari actori care i-au fost alături vorbesc despre una dintre cele mai îndrăgite figuri din cinematografia românească Stela Popescu şi Mihai Mălaimare sunt doi artişti care au avut ocazia

Mari actori care i-au fost alături vorbesc despre una dintre cele mai îndrăgite figuri din cinematografia românească

Stela Popescu şi Mihai Mălaimare sunt doi artişti care au avut ocazia să joace alături de Amza Pellea, în filmul "Nea Mărin Miliardar" (1978), regizat de Sergiu Nicolaescu.

Pe lângă Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Draga Olteanu-Matei, Ștefan Bănică, din distribuţia producţiei cinematografice face parte şi Stela Popescu, care a interpretat rolul unei spioane.

"Dacă nu l-aş fi întâlnit pe Amza, nu mi-ar fi plăcut oltenii. Personajul Nea Mărin are rădăcini populare. Este genul de român inteligent, cu picioarele pe pământ, cu simţul realităţii, simpatic, cu legături de familie foarte strânse. Aveau haz aluziile soţiei sale (n.r. - interpretată în film de Draga Olteanu-Matei) şi părea că este sub papucul ei", îşi aminteşte actriţa.

"L-am iubit pe Amza. Deşi era fiu de ţăran, era nobil", spune Stela Popescu despre interpretul lui Nea Mărin. "Când am aflat că era bolnav, nu am vrut să cred nimic până în ultima clipă. Moartea sa a fost o adevărată pierdere", completează artista.

Dacă nu era regimul comunist, Stela Popescu este de părere că generaţia de actori de la acea vreme ar fi avut mari şanse, ca Maia Morgenstern şi mulţi alţii, să ajungă să joace la Hollywood. "Nu am făcut noi maşini sau alte lucruri, dar ne putem lăuda cu artişti de valoare", declară actriţa.

"Deşi aveam un rol mic, unul de conjunctură, Amza Pellea nu a pus niciodată distanţă între noi", declară Mihai Mălaimare, care în "Nea Mărin Miliardar" a interpretat un rol secundar de recepţioner.

"Actorii mari ne scoteau la bere"

"Chiar dacă prefer teatrul în locul filmului, platourile de la <> au fost ca o şcoală pentru noi cei mai tineri. Am filmat noaptea, pe plajă, la mare agitaţie, şi, după ce se încheia ziua de filmare, actorii mari ne scoteau la bere", ne-a povestit fondatorul Teatrului Masca.

"Rolul a devenit de impact mai încolo, când am devenit mai cunoscut. Lumea mă vedea mai tânăr, mai cu păr pe cap", a adăugat Mălaimare.

Amza Pellea era un foarte bun camarad. Stăteam mult de vorbă şi am învăţat multe de la el. Era tot timpul vesel.
Mihai Mălaimare,
actor

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite