Peste 16.000 de oferte de joburi în străinătate. Care sunt domeniile în care se fac angajări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta de joburi în străinătate este una destul de bogată la început de an, astfel recrutorii din afara țării au scos la concurs peste 16.500 de joburi, potrivit portalului de profil Tjobs.ro.

Marea Britanie și Germania propun cele mai multe joburi vacante (aproape 19 % fiecare din totalul ofertei). Munca în Grecia sau în America sunt următoarele propuneri de angajare cu cele mai multe poziții libere. Contractele de muncă sezoniere sunt cele mai numeroase la începutul anului.

Muncitorii români au de ales între 36 de destinații diferite. Țările europene se anunță a fi cei mai importanți recrutori de muncitori români.

Portalul Tjobs.ro însumează, la sfârșitul lunii ianuarie 2012, aproximativ 16.550 de locuri de muncă în străinătate. 48 de domenii de activitate conţin joburi vacante, disponibile în 36 de ţări diferite.

Agenţiile de recrutare propun în primul rând contracte de muncă sezoniere, reprezentând 54,49 % din oferta totală. Ofertele pentru specialiștii și meseriașii calificați reprezintă 21,15 %, iar propunerile de joburi necalificate 24,36 %. La începutul lunii ianuarie muncitorii români puteau alege dintre 13.011 joburi vacante.

Potrivit topului departamentelor cu oferte imediate de angajare din ianuarie 2012, cele mai multe oferte se concentrează pe domenii precum  hoteluri sau turism (3.834 de poziții vacante), restaurant sau catering (1.756 de poziții vacante), personal medical și sanitar (1.275 de poziții vacante) .

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite