A fost odată TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu cred că situația în care se află Televiziunea Română este o chestiune de interes naţional. Se poate trăi şi fără TVR. Dar clasa politică nu poate.

Am constatat intenţia actualei conduceri a TVR de a scăpa instituţia de datoriile ce se ridică la 145,6 milioane de euro. O intenţie firească, dar însoțită de o grabă suspectă şi caraghioasă. „Perioada de redresare pentru a plăti această datorie este de 7,5 ani”, spune Claudiu Săftoiu, preşedintele TVR, în primul interviu acordat de la numirea sa (pentru Medifax). Interviul e plin de lucruri ştiute şi de generalităţi. Dar Săftoiu joacă rolul de şef pus pe fapte mari: „Mă animă o responsabilitate maximă, dar şi o determinare sporită” sau „Asta nu mă împiedică să acţionez determinat şi de îndată, atunci când constat că altfel nu se mai poate”.

Interviul este mai degrabă un „raport de activitate” pe care Săftoiul l-a prezentat public conducerii USL. Ceva de genul: „vedeţi, nu m-aţi trimis degeaba, am luat măsuri, eu sunt omul vostru, aveţi încredere!” Ca şi ultimii trei predecesorii ai săi la conducerea TVR - Tudor Giurgiu (care a tocat sume uriaşe în mandatul său), Alexandru Sassu (care a aruncat cu banii în TVR Info, TVR 3, UEFA Champions League) şi Alexandru Lăzescu (neputincios, ezitant şi resemnat), Claudiu Săftoiu nu are stofă de manager. El este un politruc.

Citiţi întregul editorial pe Forbes.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite