Noi norme pentru fabricarea salamurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proteina vegetală va fi exclusă din compoziţia unor mezeluri produse în România, conform unui nou ordin privind normele de comercializare a produselor din carne, care va intra în vigoare la 8

Proteina vegetală va fi exclusă din compoziţia unor mezeluri produse în România, conform unui nou ordin privind normele de comercializare a produselor din carne, care va intra în vigoare la 8 aprilie 2006, informează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului. Fierberea şi coacerea cărnii separate mecanic (MDM) va fi realizată la o temperatură de minimum 72°C, cel puţin 20 de minute. În cazul în care se utilizează amidon sau amidonuri modificate, proporţia maximă a acestora în produsul finit trebuie să fie de patru la sută. La salamul Victoria, producătorii vor fi obligaţi să utilizeze bucăţi mari de carne, într-un procent de minimum 30 la sută. Nu este permisă utilizarea MDM/ului şi a subproduselor comestibile de abator. La fabricarea salamului de Sibiu va fi interzisă utilizarea proteinelor vegetale. Pateul de ficat va trebui să conţină minimum 15 la sută ficat, fiind interzis MDM-ul, amidonul sau amidonul modificat şi proteinele de origine vegetală. Eticheta va trebui să conţină obligatoriu tratamentul termic utilizat. În cazul utilizării cărnii separate mecanic (MDM), aceasta va fi menţionată distinct pe etichetă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite