Se modifică regimul investiţiilor străine pe teritoriul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de afaceri străini vor fi obligaţi să dovedească, conform unui nou proiect de lege, că dispun de fonduri necesare desfăşurării de investiţii la nivel local de minimum 100.000 de euro,

Oamenii de afaceri străini vor fi obligaţi să dovedească, conform unui nou proiect de lege, că dispun de fonduri necesare desfăşurării de investiţii la nivel local de minimum 100.000 de euro, pentru societăţile pe acţiuni, sau 70.000 de euro, pentru societăţile cu răspundere limitată.
Ministerul de Interne, în colaborare cu Agenţia Română pentru Investiţii Străine au iniţiat un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România.
"Până în prezent, societăţile pe acţiuni trebuiau să facă dovada unor fonduri minime de 70.000 de euro şi, respectiv, de 50.000 de euro, în cazul celor cu răspundere limitată", au declarat experţi juridici din cadrul Agenţiei Române pentru Investiţii Străine. Legea se aplică în cazul străinilor care solicită viză de lungă şedere pe teritoriul României.
Conform noului act normativ, o variantă alternativă pentru plafonul de afaceri, respectiv investiţia ce va fi realizată de societate constă în crearea a minimum 15 locuri de muncă, pentru societăţile pe acţiuni, respectiv 10 locuri de munca pentru societăţile cu răspundere limitată. Decizia a fost luată în încercarea de a oferi o mai mare stabilitate şi siguranţă business-urilor deschise la nivel local de către cetăţenii străini.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite