Bogaţii României: Cum să faci primul milion de euro - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică scrie despre primul milion făcut de bogaţii României, cum încurajează BNR economia şi AVAS spune că încă nu sunt bani pentru reluarea despăgubirilor la FNI. Printre alte subiecte, evaziunea fiscală pe piaţa florilor ajunge până la 160 mil. euro anual, iar dobânzile la creditele auto nu au mai scăzut în ultimele luni.

Bogaţii României: Cum să faci primul milion de euro

Unii dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România au fost rugaţi să răspundă ce poate să facă un cetăţean simplu ca să se îmbogăţească, legal, într-un timp relativ scurt. Intră să afli cum au răspuns Sorin Ovidiu Vântu, Gigi Becali, Ioan Niculae, Ovidiu Tender, Culiţă Tărâţă, Adrian Porumboiu, Dan Şucu, Irina Schrotter, Venera Arapu, Marius Ghenea şi alţii. Money i-a întrebat  pe mai mulţi dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri români un singur lucru: “Cum pot să fac un milion de euro.

Credite auto: dobânzile nu au mai scăzut în ultimele luni

Deşi dobânzile interbancare sunt la minime istorice, dobânzile la creditele pentru achiziţia de maşini au rămas aproape neschimbate în ultimele luni, arată o analiză conso.ro, citată de Curierul Naţional. Băncile nu dau semne că vor să scadă aceste costuri, promovând cu precădere creditele de nevoi personale. În februarie 2010, dobânda medie la creditele auto în lei a fost de aproximativ 16%, situându-se în jurul acestei valori încă din noiembrie 2009. În ultima vreme, băncile nu au inclus şi acest tip de credit pe lista celor la care dobânda trebuie redusă.

Cum încurajează BNR economia: cu tăieri de dobândă în paşi mici

Banca Naţională rămâne prudentă în reducerea dobânzii deşi economia nu reuşeşte să iasă din recesiune. BNR a avut nevoie de mai bine de un an pentru a reduce dobânda-cheie la leu cu 3,75 puncte procentuale, până la un minim istoric de 6,5% pe an, deşi economia a intrat în recesiune încă din vara anului 2008. BNR a făcut ieri încă un pas pentru ieftinirea creditelor, tăind dobânda-cheie cu jumătate de punct procentual, pana la 6,5% pe an, însă atenţionează din nou bancherii că au ramas în urmă cu ajustările de dobânzi în relaţia cu clienţii lor, potrivit ZF.

AVAS: Nu sunt încă bani pentru reluarea despăgubirilor la FNI

Doar puţin peste 10% din valoarea actualizată a despăgubirilor stabilite în sarcina AVAS a fost achitată până luna trecută, potrivit unui recent răspuns al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la o întrebare parlamentară. AVAS a achitat, până în prezent, despăgubiri către 14.329 de investitori FNI, în cuantum de 51,5 milioane de lei, dintr-o valoarea actualizată a plăţilor totale care reveneau în sarcina AVAS, în sumă de 526 de milioane de lei, calculată la nivelul datei de 15 februarie 2010, potrivit Bursa.

Evaziunea fiscală pe piaţa florilor ajunge până la 160 mil. euro anual

Criza financiară a afectat serios piaţa autohtonă a florilor, nivelul vânzărilor coborând aproape cu 50% comparativ cu cel înregistrat anul trecut şi cu peste 400% faţă de nivelul din 2007, scrie Financiarul. Comerţul cu flori practicat în pieţe, la colţul străzii, în chioşcuri improvizate sau în magazine moderne continuă să aducă statului pierderi de milioane de euro anual, piaţa de profil fiind în proporţie de 80% una nefiscalizată.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite